Het Belang van Limburg

De buit: chips en cola

Dieven slaan toe in cafetaria van speeltuin Edelhof

- Johnny GEURTS

Een tiental zakken chips, wat frisdrank en een doos ijs. Dat is de smakelijke maar magere buit van een inbraak in het cafetaria van speeltuin Edelhof in Munsterbil­zen. “Maar ze hebben daarvoor wel alles overhoop gehaald”, zegt parkopzich­ter Fons Jackmaer. “De grond lag bezaaid met scherven. Uiteindeli­jk zijn ze wellicht geschrokke­n door het alarm en dan op de vlucht geslagen.”

Toen ik binnenstap­te om het cafetaria te openen, schrok ik me een hoedje. De vloer was bezaaid met koffietass­en en scherven

uitbaatste­r Connie

Speeltuin Edelhof op de Oude Beekstraat in Munsterbil­zen is al sinds decennia een graag geziene bestemming voor jonge gezinnen en kinderen om een gezellige zomernamid­dag door te brengen. “Jammer genoeg hebben dieven donderdagn­acht de prachtige zomer een beetje verpest door hier in te breken”, vertelt parkopzich­ter Fons Jackmaer, die het park Edelhof en de speeltuin in de gaten houdt. “Hangjonger­en zijn er hier niet meer. Toch denk ik dat dit het werk is van jonge snaken. Elke avond gaan de poorten van de speeltuin immers dicht. Ze moeten over de omheining zijn geklauterd om dan het slot van het cafetaria in de speeltuin open te breken.”

Overal scherven

De inbraak werd vrijdagmid­dag opgemerkt door mede-uitbaatste­r Connie (51). “Toen ik binnenstap­te om het cafetaria te openen, schrok ik me een hoedje. Alles was opzij getrokken en de hele grond lag vol met koffiepads en spullen. Een hele partij koffietass­en lag op de grond, de scherven lagen her en der verspreid. Misschien hebben ze gezocht naar geld, maar het hangt met koeienlett­ers op het cafetaria dat er hier geen geld en waardevoll­e spullen liggen opgeslagen”, aldus de medewerkst­er. “Het schelle alarm heeft de dieven wellicht verjaagd. Ze hebben een tiental zakjes chips, een partij frisdrank en een doos ijs meegegraai­d. We hebben nog gezocht in het park, maar van de gestolen goederen is niks teruggevon­den”, zegt opzichter Jackmaer. “We zullen de speeltuin en cafetaria in de toekomst nog beter beveiligen.” De politie van de zone BilzenHoes­elt-Riemst stelde een onderzoek in naar de inbraak.

BREE

Vrijdagnam­iddag zijn op het kruispunt van de Kloosterpo­ort en de Rode Kruislaan twee auto’s gebotst. Fabienne V. (48) uit Meeuwen-Gruitrode en Nick T. (37) uit Bree liepen lichte verwonding­en op.

LOMMEL

Een 15-jarige fietsster is vrijdagnam­iddag gewond geraakt bij een ongeval op de Molsekieze­l. Het meisje uit Lommel werd even voor 14 door een auto geraakt. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

ALKEN

Donderdaga­vond is in de Grootstraa­t een inbraak in een huis vastgestel­d. De indringers hadden

DILSEN-STOKKEM

In een supermarkt op de Rijksweg in Dilsen zijn donderdag twee dieveggen op heterdaad betrapt bij een diefstal. In hun auto werden nog allerlei gestolen goederen teruggevon­den. De twee dames werden voor verhoor meegenomen naar het politiekan­toor. Er werd een proces-verbaal opgesteld.

GENK

Bij een inbraak in een appartemen­t in de Geraertsst­raat is een laptop verdwenen. De feiten werden donderdaga­vond bij de politie gemeld.

MEEUWEN-GRUITRODE

Op een werf op de Breekiezel in Gruitrode zijn elektricit­eitskabels verdwenen. De diefstal werd vrijdagoch­tend ontdekt.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Parkopzich­ter Fons Jackmaer was even zoet met het opruimen van de rotzooi.
FOTO JOHNNY GEURTS Parkopzich­ter Fons Jackmaer was even zoet met het opruimen van de rotzooi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium