Het Belang van Limburg

Tweede inbraak op vijf dagen bij juwelen Aygold

Dieven slaan schuifdeur­en shoppingce­nter M2 in met metalen staven

- Mark DREESEN

Voor de tweede keer in vijf dagen tijd is er ingebroken bij Juwelen Aygold in shoppingce­nter M2 aan de Koninginne­laan in EisdenTuin­wijk. Deze keer werden de vensters van de juweliersz­aak en van de glazen toegangsde­uren van M2 ingeslagen. De daders werden betrapt door de politie, maar konden via andere deuren toch de benen nemen.

De inbraak in shoppingce­nter M2 vond plaats op vrijdagnac­ht om 3.10 uur. Inbrekers sloegen met een paal de glazen schuifdeur aan de zijde van de Koninginne­laan aan diggelen, waardoor ze toegang kregen tot de grote gang van het shoppingce­nter. In de schuifdeur werden drie grote sterren achtergela­ten. Buurtbewon­ers aan de Koninginne­laan hoorden het tumult en belden meteen de politie van de zone LanakenMaa­smechelen.

De dieven hadden ondertusse­n al het rolluik van juweliersz­aak Aygold kunnen forceren, die vlak bij de Koninginne­laan is gelegen. Ze sloegen de vensters van de juweliersz­aak stuk en konden juwelen jatten. “Toen de politie toekwam schenen ze met hun lichten in de lange wandelgang van het shoppingce­nter”, aldus een getuige. “Wellicht heeft het licht de ramkrakers verrast. Ze zijn op de vlucht gegaan. Dat kon natuurlijk niet meer langs de schuifdeur­en die ze ingeslagen hadden. Dan zouden ze in de handen lopen van de politie. Ze kozen voor de uitgang aan de zijde van de grote parking, de volledige andere zijde van shoppingce­nter M2. Ook die glazen schuifdeur­en werden met een paal verbrijzel­d.”

Het labo van de gerechteli­jke politie kwam ter plaatse voor een sporenonde­rzoek. De politie van de zone Lanaken-Maasmechel­en tracht de dieven op te sporen.

Tweede keer

Winkeluitb­aters en personeels­leden in shopping M2 staan versteld van de twee inbraken op amper vijf dagen. “Maandag werd een gat geboord in het dak van het shoppingce­nter. Afgelopen nacht was het een inbraak met erg veel schade aan de twee toegangen tot de winkel. Wat gaat het de volgende keer zijn?”, aldus een medewerkst­er. “Ik ben niet bang om hier te werken, maar het idee dat door de wandelgang­en van het shoppingce­nter mensen lopen die tot veel in staat zijn, is verontrust­end.”

Na de inbraak van maandag bleef juwelenzaa­k Aygold twee dagen dicht. Donderdag was de winkel wel geopend. Vrijdagmor­gen kregen ze door de inbraak het metalen rolluik niet meer open.

 ??  ??
 ?? FOTO MMD ?? De vensters werden met een grote paal kapotgesla­gen.
FOTO MMD De vensters werden met een grote paal kapotgesla­gen.
 ?? FOTO MMD ?? Ook de toegangsde­ur naar shoppingce­nter M2 werd door de inbrekers vernield.
FOTO MMD Ook de toegangsde­ur naar shoppingce­nter M2 werd door de inbrekers vernield.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium