Het Belang van Limburg

“Midden in de zomer, en plots ligt er een Kerstman in mijn brievenbus”

Kerstkaart komt na 6,5 jaar aan bij Genkenaar

- Geert HOUBEN

“Gezellig kerstfeest en gelukkig nieuwjaar. Voor 2012 veel liefde en geluk.” Genkenaar Robert Houben (63) moest even in zijn ogen wrijven toen hij donderdag zijn brievenbus lichtte en er een kerstkaart in vond. Ruim 6,5 jaar deed de kaart erover om de nog niet eens 10 kilometer tussen Niel-bij-As en Genk af te leggen. “Ik heb de afzender intussen al getelefone­erd om haar te bedanken”, lacht Robert.

Een bizar verhaal. Dat is het minste wat je van de kerstkaart met serieuze vertraging kunt zeggen. “Toen ik de brief opende, kwam er een Kerstman tevoorschi­jn. ‘Wie doet nu zoiets in de zomer?’, was mijn eerste reactie. We kunnen er eens goed om lachen, want er is geen man overboord. Maar wat als het om een betaling of een cheque ging?”, vraagt Robert zich af. Op de omslag staat geen vermelding waarom de brief zo laat is. Van een afzender op de achterzijd­e is evenmin sprake. Wel prijkt er op de postzegel de datum ‘22.08.2018’ en is deze afgestempe­ld in Charleroi. “Toch vreemd. Normaal moet dat in Antwerpen zijn. Meteen heb ik gebeld naar Lut, een collega van mijn intussen overleden vrouw en afzender van het kaartje. Ze bevestigde dat ze de brief rond kerst 2011 op de bus deed. Naast de wensen staat er nog bij: ‘Bedankt voor de plantjes.’ Klopt allemaal, want die heb ik haar toen gegeven. Ze moest er net als ik eens goed mee lachen. Een straf verhaal, maar ik ben blij dat ik de kaart eindelijk ontvangen heb”, besluit een vrolijke Robert Houben.

Onverklaar­baar

Barbara Van Speybroeck, woordvoers­ter bij bpost heeft geen verklaring voor de late verzending. “Twee jaar geleden hebben wij dat nog eens aan de hand gehad. Het komt dus gelukkig maar uiterst zeldzaam voor. Er zijn zoveel mogelijkhe­den waar het kan misgelopen zijn. Misschien is de kaart ergens tussen beland en recent weer opgedoken. Of misschien was het adres aanvankeli­jk niet leesbaar en is de kaart pas veel later dan weer in het circuit gekomen ... We kunnen niet nagaan waar het verkeerd gelopen is. Ook al omdat we nu per dag acht miljoen brieven behandelen. Dat de brief recent is afgestempe­ld en dan nog eens in Charleroi maakt het mysterie er alleen maar groter op.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Robert Houben uit Genk krijgt gisteren nog de beste wensen voor het jaar 2012.
FOTO TOM PALMAERS Robert Houben uit Genk krijgt gisteren nog de beste wensen voor het jaar 2012.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium