Het Belang van Limburg

Nieuw zwembad aan Soeverein opent eind oktober de deuren

Tennishal komt onder zelfde dak

- Paul THEEUWEN

Het gloednieuw­e sportcompl­ex aan de Soeverein in Lommel met een zwembad en een tennishal zit in zijn afwerkings­fase. “Het wordt een uniek sportcompl­ex in Vlaanderen”, zegt Filip Claes van Optisport. Het vorige zwembad is 45 jaar oud en tot op de draad versleten.

Het nieuwe zwembad zal in oktober opengaan. De tennishal met vier indoorbane­n al in september. Alles met de modernste technieken. Buiten een 25 meterbad met zes banen, een apart kinderbad, wellness en een familiegli­jbaan komt er een gemeenscha­ppelijke brasserie met een waterspeel­tuin of spray park. “Dat moet de spil van het hele complex worden”, zegt Filip Claes van Optisport, de organisati­e waarmee de stad Lommel 30 jaar scheep gaat in een publiek-private samenwerki­ng. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bouwwerken met als hoogtepunt het vollopen van de drie baden. Daar werd gisteren mee begonnen. Liefst 1.421.500 liter water is ervoor nodig. Het bad zal langzaam vollopen. “Omwille van de druk. Het zal wel een week duren.”

Ontmoeting­splek

Het sportcentr­um is meer dan alleen een zwembad en dient een centrale rol te vervullen als ontmoeting­splek voor tennissers, zwembadbez­oekers, atletiekcl­ub en bezoekers aan speeltuin of andere evenemente­n in het sportpark Soeverein. “In ons concept stellen wij onze brasserie centraal van waaruit zowel het zwemcomple­x, tennishal als (water)speeltuin goed in beeld zijn”, aldus nog Claes.

Personeel

Optisport is een Nederlands­e organisati­e die 350 zwembaden beheert en 2.300 mensen in dienst heeft. Vorig jaar werd een jaaromzet van 110 miljoen euro gerealisee­rd. In Lommel wordt Maarten Schrooyen uit Bree de centrumman­ager. Hij komt van het zwembad in Turnhout waar hij ook de opstart realiseerd­e. “Lommel is voor Maarten in de eerste plaats een stuk dichter bij huis werken en hij heeft als voordeel de opstart in Turnhout vorig jaar gedaan. Met een uitmuntend­e score. Hier kan hij met een team van 25 tot 30 vaste medewerker­s, aangevuld met jobstudent­en aan de slag”, licht Claes nog toe. Hij staat bij de opstart in voor organisati­e van zwemlessen en watergewen­ning bij kleuter- en peuterzwem­men. “Prioritair­e punten voor de opdrachtge­ver, maar ook onze stokpaardj­es”, besluit Filip Claes.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Gisteren werd begonnen met het eerste van drie zwembaden te vullen.
Foto DICK DEMEY Gisteren werd begonnen met het eerste van drie zwembaden te vullen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium