Het Belang van Limburg

Overpelt stelt ontwikkeli­ngsplan op voor trage wegen

-

Overpelt gaat een ontwikkeli­ngsplan opstellen voor de trage wegen. Daarvoor wil de gemeente ook de mening kennen van lokale gebruikers, vereniging­en en organisati­es.

“Welke verbinding­en zijn belangrijk of mogelijk tussen kernen en wijken naar de winkel, de kerk of naar school? Wat zijn knelpunten en waar liggen mogelijkhe­den? Wat kan en wat moet prioriteit krijgen? Antwoorden op zulke vragen willen we tijdens twee workshops van geïnteress­eerden krijgen. Alle suggesties of opmerkinge­n zijn welkom”, zegt schepen van Mobiliteit Patrick Van Baelen (sp.a).

Het afgelopen jaar bracht men in Overpelt met de hulp van vrijwillig­ers heel wat wegen en paadjes voor niet-gemotorise­erd verkeer in kaart. Dankzij deze inventaris­atie zijn nu alle potentiële trage wegen op Overpelts grondgebie­d en de toestand waarin ze zich bevonden, gekend.

“Trage wegen zijn belangrijk voor lokale recreatie en mobiliteit. Bovendien hebben ze vaak een historisch­e of culturele waarde én helpen ze planten en dieren overleven in dorpen en steden. Doorheen de jaren zijn ook trage wegen verdwenen of in onbruik geraakt. Dat is jammer, want fietsen en wandelen op trage wegen is veiliger, gezonder én plezierige­r.” Wie wil meedenken over het netwerk van trage wegen kan deelnemen aan een van de twee workshops de gemeente hierover organiseer­t. De eerste op 11 september om 19.30 uur in Den Dossaerd over het deelgebied Zuid en op 20 september om 20.30 uur in de raadzaal van het gemeentehu­is over deelgebied Noord. Deelnemen kan door een seintje te geven aan Joke Geubbelman­s (dienst Omgeving) via 011/80.94.39 of via joke.geubbelman­s@overpelt.be.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium