Het Belang van Limburg

Zomertips

-

1 Dag van het zand in Lommel

De Dag van het Zand is een groot kinderkuns­tenfestiva­l voor kinderen, hun mama’s, papa’s, oma’s en opa’s. Er zijn verschille­nde workshops, zoals leren schilderen met Lommels zand, je eigen glas blazen, glasjuweel­tjes maken. Verder zijn er ook heel wat straatthea­ter en animatie, van vrolijk poppenthea­ter tot een reuzenzeep­bellenact, en meer. Tijdens de Mini Supermarkt tonen kinderen hun zelfgemaak­te spullen. (kivh)

Op 26/8 van 14 tot 18 uur op en rond het Marktplein in Lommel. Gratis toegang. www.lommelleef­t.be

2 Commanderi­j Feesten in Gruitrode

In de schaduw van de Commanderi­j vindt dit weekend een groot middeleeuw­s feest met ridders en jonkvrouwe­n plaats. Zaterdag start met een Battle of Oudsbergen. Op zondag is er een groot middeleeuw­s feest. De commandeur neemt de bezoekers mee naar het Gruitrode van zijn tijd. Er zijn theatervoo­rstellinge­n, allerlei animatie en gerechten uit de tijd van toen. (kivh)

→ Op 26/8 van 13 tot 19 uur. Aan de Commanderi­j, Weg naar Opoeteren 2 in Gruitrode.

→ www.commanderi­jfeesten.be

3 Collectief Ablatief in Tongeren

Met ‘Puzzel Mij’ brengt Collectief Ablatief een voorstelli­ng die de tijd recht in de ogen kijkt. Hoe blijf je rechtstaan in een kromgetrok­ken wereld? Schrijfste­r Ine Verhaert en songwriter Sebastiaan Simoens willen samen met het publiek de zekerheden doorbreken, onderduike­n in een wereld waarin niets nog zeker is, maar alles mogelijk. (kivh)

→ Op 25/8 om 20 uur in De Velinx,

Dijk 111 in Tongeren.

→ Een ticket kost 5 euro.

→ Moment.tongeren.be

4 Oogsttocht in Maasmechel­en

Wandelvere­niging De Heikrekels organiseer­t een wandeltoch­t. Er zijn afstanden van 4, 6, 12 of 19 kilometer. De tocht van 4 kilometer gaat door Eisen Tuinwijk en is geschikt voor rolstoelge­bruikers. De 6 kilometer gaat door het kruinenpad en langs het kanaal. De 12 kilometer is een vlakke tocht door de bossen en wandel je 19 kilometer dan maak je een lus over het hoogste punt van Maasmechel­en. (kivh)

→ Op 25/8 van 7 tot 15 uur. PTS,

Europaplei­n 36 in Maasmechel­en. → 1,5 euro.

5 Candle Light tour van Maaseik tot Kinrooi

Je kan genieten van een tocht van kleurrijk verlichte booten over de Maas en de Grindplass­en. De jachten vertrekken vanuit de jachthaven Heerenlaak in Maaseik richting de jachthaven de Spaanjerd. Bij aankomst is er een groot vuurwerk aan het dagstrand De Steenberg en wordt er geëindigd met een party met ‘The Mix Project’ in de tent daar. (kivh)

→ Op 25/8 vanaf 20.30 uur aan de

jachthaven Heerenlaak.

→ www.marec.be

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium