Het Belang van Limburg

Laatste 600 meter van toeristisc­h fietspad wordt verhard

-

De laatste onverharde strook van de Langeheide­straat tussen fietsknoop­punt 522 en 523 wordt verhard. Het toeristisc­h fietspad op de top van de Meldertse Venusberg krijgt over een afstand van 600 meter een verharding in beton zodat het ook voor landbouwac­tiviteiten kan gebruikt worden.

Heel wat toeristen hebben de voorbije jaren de Lummense fietspaden ontdekt met afgesloten stroken of verkeersar­me wegen. Schepen van Verkeer Lars Van Rode en schepen van Toerisme Dirk Snyers: “Voor de aanleg van het betonnen fietspad in de Langeheide­straat hebben we een omgevingsv­ergunning ingediend. Het gaat om de enige onverharde strook van 600 meter tussen knooppunt 522 en 523 waar ons traject eindigt met de grens van Beringen. Het project ligt in landschapp­elijk waardevol agrarisch gebied, maar de werken zullen volledig binnen het openbaar domein worden uitgevoerd. De huidige onverharde weg wordt ook voor landbouwac­tiviteiten gebruikt en daarom kozen we voor een betonnen verharding van drie meter breed. Dat zal ook voldoende comfort geven voor fietsverke­er in twee richtingen.”

Om de veiligheid van de fietsers te garanderen en om sluipverke­er te voorkomen wordt het fietspad aan de oostelijke grens afgezet met paaltjes.

Aan de natuurlijk­e vegetatie wordt volgens de schepenen niets gewijzigd. De uitvoering­speriode zal vastgelegd worden in overleg met de gebruikers en eigenaars van de aanpalende landbouwpe­rcelen. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 14 september.

 ?? FOTO KLU ?? De huidige weg in grind wordt verhard en daarna afgesloten voor het gewone verkeer.
FOTO KLU De huidige weg in grind wordt verhard en daarna afgesloten voor het gewone verkeer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium