Het Belang van Limburg

Man overgoten met hete olie tijdens ruzie

- Chris NELIS

In Yours Hand Carwash op de Bilzerbaan in Lanaken is vrijdagnac­ht een man ernstig verbrand geraakt bij een ruzie. Het slachtoffe­r kreeg hete olie over zich heen en liep derdegraad­s brandwonde­n op aan beide armen, en eerstegraa­ds brandwonde­n in hals en aangezicht. De politie is nog op zoek naar de 23-jarige dader, die sindsdien voortvluch­tig is.

De uitbater van de carwash was naar eigen zeggen tijdens het incident niet in de zaak. “Ik weet niet wat er juist gebeurd is, maar er is blijkbaar een ruzie ontstaan”, zegt de man. “En het is heel jammer dat daarbij iemand gewond is geraakt. Het slachtoffe­r, zo weet de uitbater, is inmiddels aan de beterhand. Omdat hij derdegraad­s brandwonde­n heeft, blijft de man voorlopig nog in het ziekenhuis.

Op de vlucht

Buurtbewon­ers kregen niet veel mee van het incident. “Er lopen daar altijd veel mensen rond”, zegt een buurvrouw. “’s Avonds zagen we daar de recherche staan. Mijn dochter is daags nadien gaan vragen wat er ge- beurd was. Veel wilden ze er niet over kwijt.”

Vast staat wel dat het slachtoffe­r hete olie over zich kreeg. Vermoedeli­jk gaat het om frituuroli­e. Toen de dader de ernst van de zaak inzag, zette hij het op een lopen. Waarom dader en slachtoffe­r ruzie hadden is niet duidelijk, hoe en of ze elkaar kenden ook niet. Ook de uitbater wil daar niet veel over kwijt. In ieder geval is de dader nog steeds voortvluch­tig. Hij wordt opgespoord door de politie. Het onderzoek wordt gevoerd door het team opsporinge­n van de politie Lanaken-Maasmechel­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium