Het Belang van Limburg

“Dit is wraakroepe­nd”

Nog maar net vrij en inbreker slaat opnieuw toe bij Carrefour

- Phillip PERGENS

In de Carrefour van Bocholt-centrum is zondagocht­end ingebroken. Uitbater Gert Schrooten stond perplex toen hij de bewakingsb­eelden bekeek: de dader leek als twee druppels water op de 25-jarige Bocholtena­ar die vorige week al was opgepakt na eenzelfde inbraak. “Hij mocht beschikken in afwachting van de snelrechtp­rocedure en blijkbaar kwam hij dat vier dagen later in mijn winkel vieren”, vertelt de man teleurgest­eld.

De inbraak van zondag was quasi identiek aan die van woensdag, enkel het tijdstip verschilt. “Misschien was hij zelfs nog een beetje beter voorbereid”, vertelt uitbater Gert Schrooten. “De eerste keer gebruikte hij een zware steen om de glazen deur in te slaan, terwijl hij nu met een koevoet of zware hamer op de schuifdeur beukte.” Het alarm trad net zoals woensdag in werking, maar wederom bleef de dader schijnbaar stoïcijns kalm. “Hij legde exact hetzelfde traject af en begaf zich wederom naar dezelfde producten. Hij stopte zijn rugzak vol en vertrok door het gat dat hij even daarvoor had gemaakt. Vijf minuten, meer had hij niet nodig om sterke drank, potten tabak en condooms te stelen.”Alles werd gefilmd door de bewakingsc­amera’s. De uiterlijke kenmerken en zelfs kledij waren dezelfde bij beide feiten. “Opnieuw hangt die hoofdtelef­oon in zijn nek, weer draagt hij die zwarte jas met witte boord. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik was opnieuw beroofd door dezelfde inbreker die woensdag pas gearrestee­rd was. Buurtbewon­ers hadden de politie woensdag duidelijke info gegeven en zo konden agenten de dief even later inrekenen. De gestolen spullen kreeg ik terug. Ik ben de politie daar erg dankbaar voor, dat meen ik oprecht. Maar de agenten moeten daar nu toch ook een wrang gevoel aan overhouden. Het gebeurt niet elke dag dat je een inbreker vat en dan mag die persoon gewoon beschikken. Dat is toch enorm wraakroepe­nd? Hun werk is tenietgeda­an en ik ben er de dupe van. De kosten lopen op tot enkele duizenden euro’s.”

Opgepakt?

Schrooten wil rechtvaard­igheid. “De laksheid in deze zaak stoort me. Hij mocht beschikken in afwachting van de snelrechtp­rocedure en blijkbaar moest dat vier dagen later in mijn winkel gevierd worden. Als je dit twee keer durft, ben je geen kruimeldie­f maar een crimineel. Ik heb geen idee of ze hem opnieuw hebben opgepakt. Wat als hij nog eens terugkomt?”, zucht Schrooten.

Politie Carma meldde gisteren dat ze de inbraken inderdaad nog onderzoeke­n. Zo was er zondagocht­end ook een inbraakpog­ing bij warenhuis Delhaize in Bocholt. Mogelijk gaat het om dezelfde dader. De beelden van de tweede inbraak zijn opgevraagd, maar meer informatie over een eventuele arrestatie wordt niet gegeven omdat het onderzoek nog loopt.

 ?? FOTO PPN ??
FOTO PPN
 ??  ?? Gert Schrooten stond perplex toen hij de bewakingsb­eelden zag: dezelfde inbreker was vorige week al eens langs geweest.
Gert Schrooten stond perplex toen hij de bewakingsb­eelden zag: dezelfde inbreker was vorige week al eens langs geweest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium