Het Belang van Limburg

DE AFTRAP

DE OPMERKELII­JKSTE TRANSFERS IIN HET LIIMBURGS VOETBAL

- Ben SAELMANS

De titelstrij­d in vierde provincial­e C zal er één worden om duimen en vingers van af te likken. Zowat elke ploeg is versterkt uit de zomermerca­to gekomen, maar als klap op de vuurpijl haalden de titelfavor­ieten stuk voor stuk toppers binnen. Namen als Jordi Di Sancarlo (Houthalen VV), Jochen Schlierer (Wiemismeer) en Frank Smits (Neeroetere­n) klinken dan ook als muziek in de oren. Is vierde provincial­e voor hen een landingsba­an?

“Na een minder seizoen bij Park hoop ik bij Houthalen VV mijn plezier in het voetbal terug te vinden,” opent Jordi Di Sancarlo. “Ik ben vorig seizoen in het midden van het seizoen gestopt, omdat ik er gewoon even genoeg van had. Bij mijn nieuwe club tref ik veel vrienden. Hun ambitie om te promoveren spreekt mij aan. Persoonlij­k hoop ik mee te dingen voor de prijs van topschutte­r. Ik merk dat ik door die periode van inactivite­it wat conditione­le achterstan­d had, maar die is bijna weggewerkt. Ik ken niet veel ploegen in de reeks, maar ik heb mij laten vertellen dat we onze eerste wedstrijd tegen Dilsen al vol aan de bak moeten. Dat spelers als Schlierer en Smits afzakken naar vierde provincial­e komt iedereen ten goede. Het niveau zal alleen maar stijgen hierdoor,” aldus de 27-jarige goalgetter, die in de voorbereid­ing al vlot de weg naar doel wist te vinden. Waar Di Sancarlo zijn plezier in het voetbal probeert terug te vinden in vierde, heeft Schlierer een heel andere missie. De kersverse flankaanva­ller van Wiemismeer heeft maar één doel. “Ik ben naar Wiemismeer gekomen om kampioen te spelen. Vorig seizoen beleefde ik zowel op als naast het veld een mindere periode. Ik ga eerlijk zijn: tussen mijn oren zat het gewoon niet goed, maar dat is gelukkig verleden tijd. Ik ga er dit seizoen alles aan doen om mijn oude niveau weer op te pikken. Oké, ik ben er 32, maar ik ben nog niet versleten. De manier van spelen van trainer Coenen en de visie van de club hebben me over de streep getrokken. Ik ben al enkele keren verkozen tot speler van het jaar, maar een kampioensc­hap ontbreekt nog. Dus laat ons hopen dat we dit seizoen mogen zegevieren,” aldus Schlierer.

Eerste liefde

Frank Smits heeft dan weer een goede reden om terug te keren naar zijn eerste liefde. “Ik ben in Neeroetere­n beginnen te voetballen en nu keer ik dus terug op het oude nest. Voor mij is de cirkel dus rond”, lacht hij. “Het was voor mij zeker geen gemakkelij­ke keuze, want Neeroetere­n komt van ver. Ze hebben de laatste seizoenen hard gewerkt om het financiële plaatje weer in orde te krijgen, maar langs de andere kant bleven de resultaten wel achterwege. Nadat ik mijn krabbel had gezet bij de club, zijn een aantal spelers met een verleden bij Neeroetere­n mij gevolgd. Over de titel durft hier niemand spreken, maar een plaats in de top drie moet zeker haalbaar zijn. Ik ben misschien niet meer van de jongsten (38), maar ik denk dat ik het elftal toch nog iets kan bijbrengen. De titel van speler van het jaar of topschutte­r zijn echt geen doel voor mij, maar ik zal het ook niet laten liggen. Dat spelers als Schlierer en Di Sancarlo in onze reeks zitten is zeker mooi. Toch vind ik het opvallend dat Di Sancarlo in vierde speelt. Dat hij zijn spelvreugd­e

wil terugvinde­n? Dan kan ik het misschien wel begrijpen. In normale doen kan hij gemakkelij­k mee in eerste of tweede provincial­e, maar ik ben er zeker van dat hij zich al redelijk snel in de kijker zal spelen. Nu ja, wij moeten niet naar anderen kijken, maar enkel naar onszelf. We hebben een degelijke voorbereid­ing achter de rug en we hebben een goede mix van jong en oud. Of dat genoeg gaat zijn voor een topseizoen, dat zal de toekomst uitwijzen,” beseft Smits.

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Frank Smits met zijn kinderen Romi en Lander. Frank Smits naar Neeroetere­n
FOTO DICK DEMEY Frank Smits met zijn kinderen Romi en Lander. Frank Smits naar Neeroetere­n
 ??  ?? Jordi Di Sancarlo naar Houthalen VVJochen Schlierer naar Wiemismeer
Jordi Di Sancarlo naar Houthalen VVJochen Schlierer naar Wiemismeer
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium