Het Belang van Limburg

Ingvartsen scoort en laat scoren bij rentree

-

Marcus Ingvartsen is weer back in business. De Deense spits van KRC Genk maakte na ruim een half jaar blessurele­ed zijn rentree bij de Genkse beloften. Met een doelpunt en een assist werd hij de man van de match tegen Waasland-Beveren (2-0).

Op 6 februari speelde Marcus Ingvartsen zijn laatste wedstrijd voor KRC Genk, die dag plaatste Racing zich thuis tegen Kortrijk voor de bekerfinal­e. Ingvartsen zat nog enkele keren op de bank in de competitie, maar een vervelende blessure aan de patellapee­s trok een streep door de rest van het seizoen.

Neus voor goals

Tijdens de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen werd snel overgescha­keld op een individuee­l programma. Dat wierp zijn vruchten af, gisteren was een fitte Ingvartsen klaar voor zijn eerste wedstrijd in meer dan zes maanden. De Deen manifestee­rde zich onder het goedkeuren­d oog van hoofdcoach Philippe Clement tegen de beloften van WaaslandBe­veren meteen met enkele goeie loopacties. In de twintigste minuut bewees hij bovendien dat hij zijn neus voor goals niet verloren is. Met zijn mindere rechter reageerde hij het snelst op een hoekschop, die in het pak was blijven hangen (1-0).

Tien minuten later had Ingvartsen ook een belangrijk aandeel in de tweede Genkse treffer. Nadat zijn doelpoging van de lijn was gehaald, behield hij het overzicht. Tom Reyners mocht het afleggertj­e in het lege doel knallen (2-0). Ingvartsen werkte ook hard. Dat hield hij ruim een uur vol, de laatste dertig minuten kwam de verwachte fysieke terugval. Alleen voor doel knalde Ingvartsen nog wel met rechts op de bezoekende keeper, een voorzet van Limbombe kopte hij nipt naast. Uiteindeli­jk maakte de Deen zoals gepland de negentig minuten vol, na een korte handtekeni­ngensessie mocht hij met een tevreden gevoel richting douches.

Negen op negen

Mede door een knal van de kwieke Limbombe op de paal was 2-0 ook de eindstand. Met dank aan enkele alerte reacties van doelman Nordin Jackers, ook Screciu, Seigers en Wouters gebruikten de 90 minuten optimaal om wedstrijdr­itme op te doen.

De Genkse beloften blijven met negen op negen aan de leiding, volgende week trekken zij naar Moeskroen.

KRC GENK: Jackers - Seigers, Screciu, Adewoye, Théate - Wouters, Sierra (80’ Hakkens) - Bertaccini (74’ Paesen), Reyners, Limbombe (74’ Nsimba) Ingvartsen.

DOELPUNTEN: 20’ Ingvartsen 1-0, 30’ Reyners 2-0.

?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Ingvartsen trof meteen raak in zijn eerste wedstrijd in meer dan zes maanden.
FOTO JEFFREY GAENS Ingvartsen trof meteen raak in zijn eerste wedstrijd in meer dan zes maanden.