Het Belang van Limburg

“Millimeter­s maken het verschil”

Waarom Kanaries ondanks goed voetbal met amper 4 op 15 achterblij­ven

- Gunter SCHOOFS

STVV speelde tegen Standard opnieuw een oerdegelij­ke wedstrijd, maar het leverde alweer te weinig op. De mannen van Marc Brys blijven achter met een magere 4 op 15, allesbehal­ve een sterke start. “We weten dat we efficiënte­r moeten worden, maar we zijn op de goede weg”, vindt assistent-trainer Issame Charaï, die drie heikele punten onthoudt na de eerste vijf speeldagen.

1 GEBREK AAN

EFFICIËNTI­E

“Efficiënti­e was de voorbije weken een probleem, maar ondanks de nederlaag tegen Standard ben ik superblij voor Yohan Boli en Roman Bezus dat ze konden scoren”, aldus T2 Issame Charaï. “Zij hebben een doelpunt nodig om bevrijd te kunnen voetballen. Ceballos is ook zo’n speler die een goal nodig heeft om de trein helemaal op de rails te krijgen. De jongens werken er hard voor. Ook Nazon en Buya. Op die twee goals tegen Standard moeten we verderbouw­en.” “Specifiek op efficiënti­e trainen, doen we niet”, vervolgt Charaï. “Afwerken zit in elke training, onze coaching zullen we erop afstemmen, maar meer druk leggen op de spitsen heeft vaak een averechts effect. Onze aanvallers hebben wat geluk nodig om sneller te kunnen scoren. Het geluk dat Renaud Emond zaterdag had. Je zag hem negentig minuten niet, toch besliste hij de match. Al is dat ook een stukje talent, maar onze spitsen hebben zeker kwaliteit genoeg.”

2 GEEN RESULTAAT

KUNNEN VASTHOUDEN

“Tegen Waasland-Beveren en Standard kwamen we op voorsprong. Toch puurden we slechts 1 op 6 uit die wedstrijde­n. Te weinig”, oordeelt Charaï. “Tegen die buffelstoo­t van Luyindama viel weinig te beginnen. Dat was pure fysieke kracht, terwijl we bij de goal van Emond pech hadden. Maar een week eerder op de Freethiel hadden we die 1-2 veel beter moeten verdedigen, we hadden meer maturiteit moeten tonen. Die 2-2 viel te makkelijk. We moeten rijper worden en leren om zo een voorsprong vast te houden.”

3 VAR ZIT NIET MEE

Yohan Boli was zaterdag meteen na de douche nog altijd overtuigd dat Emond offside stond. Nadat hij de beelden goed onder de loep genomen had, oordeelde hij anders. Hetzelfde verhaal bij Issame Charaï, die zaterdag wel overtuigd was. “Op de beelden die ik toen zag, leek het alsof Emond een voet buitenspel stond. Zondag en maandag heb ik het vanuit een andere hoek gezien. Het is discutabel en daarom heel moeilijk voor de scheidsrec­hter. Maar ik blijf het er moeilijk mee hebben dat hij niet ging kijken naar het scherm, terwijl hij dat voordien wel deed. Die derde goal blijft bijzonder spijtig. Centimeter­s, millimeter­s, maken het verschil in onze competitie­start.”

Legear weer fit -

Gisteren kregen de Kanaries vrij. Vandaag wordt opnieuw getraind. Iedereen is in principe fit, ook Jonathan Legear.

Beloften onderuit -

Na de ruime zege vorige week op het veld van Waasland-Beveren, verloren de Truiense beloften met zware 2-6-cijfers tegen Antwerp. Nochtans zorgden Casa en Vandersmis­sen voor een 2-1-voorsprong.

STVV: Vanmarseni­lle, Van Roosebeeck­e, Ryckaert, Arikan, Vandersmis­sen, Boosten (82’ Erbay), Opdenakker, Casa (77’ Bielen), N’Guessan (62’ Massoudi), Doore, Nitcheu (85’ Roekens). DOELPUNTEN: 4’ Casa 1-0, 42’ Jaadi 1-1, 53’ Vandersmis­sen (strafschop) 2-1, 57’ Mendy 2-2, 58’ Jaadi 2-3, 78’ Mendi 2-4, 85’ Jaadi (strafschop) 2-5, 90’ Abdelali 2-6.

Specifiek op efficiënti­e trainen, doen we niet. Meer druk leggen op de spitsen heeft vaak en averechts effect Issame CHARAÏ Assistent-coach

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Yohan Boli vond tegen Standard voor het eerst dit seizoen de weg naar doel. “Hij had die goal nodig om bevrijd te spelen”, aldus Charaï.
FOTO JEFFREY GAENS Yohan Boli vond tegen Standard voor het eerst dit seizoen de weg naar doel. “Hij had die goal nodig om bevrijd te spelen”, aldus Charaï.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium