Het Belang van Limburg

Vragen over ploeg Van Aert

Nick Nuyens en Aqua Blue

-

Aert afwerken in de trui van Crelan-Charles, oftewel de veldrittak van Sniper Cycling. Het team is officieel geregistre­erd voor het nakende veldritsei­zoen en Crelan heeft al meermaals herhaald dat het Van Aert als hoofdspons­or trouw wil blijven. Voor het wegseizoen van 2020 is er evenmin twijfel: dan is het contract tussen Nuyens en Van Aert afgelopen en zal Van Aert in het shirt van de Nederlands­e WorldTourp­loeg LottoNL-Jumbo rijden. Maar wat gebeurt er in de lente en zomer van volgend jaar? De voorbije weken leek Van Aert het voorjaar te zullen rijden in het shirt van de nieuwe fusieploeg. Dat gaat dus zeker niet door. Van Aert en zijn entourage kijken nu richting Nuyens. Als hij het huidige Veranda’s Willems-Crelan een doorstart kan bezorgen - op welke manier ook - zal Van Aert zijn contract respectere­n en volgend jaar opnieuw voor de ploeg van Nuyens rijden. Pas als Nuyens er op zijn beurt de stekker uit zou trekken en geen wegploeg op de been brengt volgend jaar, verandert de situatie en zou Van Aert een jaar vroeger dan verwacht naar LottoNL-Jumbo kunnen verkassen.

Heeft Nuyens een wegploeg volgend jaar?

Dat is de grote vraag. De enige zekerheid is dat de huidige hoofdspons­or en grootste geldschiet­er Veranda’s Willems ermee ophoudt.

Dat vraagt op heel korte termijn om een oplossing. Want: zonder voldoende geld geen ploeg. De eenvoudigs­te oplossing is een nieuwe gulle hoofdspons­or. Maar ondanks alle inspanning­en werd die de voorbije maanden niet gevonden en de tijd dringt. Naast Van Aert hebben slechts drie renners een contract voor volgend jaar, terwijl Zico Waeytens en Tim Merlier al elders getekend hebben. Wil Nuyens volgend jaar met een volwaardig­e wegploeg kunnen aantreden, moet er snel duidelijkh­eid komen. Een alternatie­f is dat Nuyens zijn wagon aanhaakt bij een andere partner, door een fusie of een overname. Begrijp: het scenario dat hij met Aqua Blue voor ogen had, maar dan met een andere ploeg. De renners die nog bij Nuyens onder contract liggen inclusief Van Aert - zouden in 2019 dan voor dat team rijden. Allemaal vragen voor Nuyens. Antwoorden doet hij voorlopig niet.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Wout van Aert.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Wout van Aert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium