Het Belang van Limburg

Patrick Brugmans is terug waar het voor hem allemaal begon

SP. AALST (4B)

-

Sporting Aalst heeft met Patrick Brugmans een naam van formaat binnengeha­ald als T1. Als speler schopte hij het ooit tot in tweede nationale bij Stade Leuven. En als trainer was hij bijna altijd aan de slag in eerste of tweede provincial­e. En nu dus in vierde.

Bij ‘zijn’ Sporting Aalst, dat dient gezegd. Hij speelde er op zijn zestiende al in de eerste ploeg. Daarna doorliep hij alle nationale reeksen, van vierde tot tweede. Op zijn 32ste belandde Brugmans opnieuw bij zijn moederclub waarmee hij opklom tot tweede provincial­e. “Maar na acht speeldagen kapte het oud bestuur ermee”, zo kijkt hij terug. “We hebben het seizoen toch uitgespeel­d, weliswaar zonder vergoeding­en. Zelf ben ik dan tot het eind van het seizoen gebleven, hoewel ik aanbieding­en op zak had. Als coach was ik dan actief bij onder meer Gravelo, Torpedo, Wellen, Hoeperting­en en Thor. Nu ga ik met Rudi Libens aan de slag in eigen dorp met verschille­nde eigen spelers van Aalst. Toen ik begon bij Sporting was Rudi er trainer en vandaag spelen er verschille­nde familieled­en en vrienden bij ons. Tom Brugmans is mijn neef en Marc Creemers mijn schoonbroe­r. Ward Vandereyck­en (vijf jaar uit de voetbalwer­eld, nm) heb ik gevraagd om te herbeginne­n. Het doen met spelers van eigen dorp, dat is de bedoeling.”

“Vorig jaar bereikte Aalst de eindronde en promoveerd­e het net niet. Maar de groep was niet echt klaar voor een promotie, denk ik. Nu proberen we de fans opnieuw naar het voetbal te lokken. De Aalstenare­n krijgen gratis toegang voor de eerste twee thuismatch­en. Bij de openingsma­tch was er veel volk en we hebben een ‘goede kantine’ gedraaid. We wonnen en er was ambiance. Dat was de bedoeling,” besluit Brugmans.

 ??  ?? Patrick Brugmans (links) en Rudi Libens.
Patrick Brugmans (links) en Rudi Libens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium