Het Belang van Limburg

Bregel haalt vier dikke vissen binnen

BREGEL SPORT (2B)

-

Met het aanwerven van Ruben Braeken (ex-Spo.-Mop.) haalde Sch.-Beverst (2B) tijdens de zomermerca­to een zoveelste dikke vis binnen, maar het was vooral Bregel Sport dat de aandacht trok met vier binnenkome­nde, en niet van de minste, transfers: Ben Peustjens, Pepe Salamone, Kenny Vermeulen (foto) en Sjoerd Winkens.

Hallo trainer Davy Heymans, vanwaar deze bedrijvigh­eid? “Uit spelersnoo­d en onevenwich­t in de ploeg. Door de late degradatie heeft een aantal spelers hun overeenkom­st niet verlengd waardoor we krap kwamen te zitten. Bij de start van de voorbereid­ing beschikten we over 12 à

13 valabele A-spelers aangevuld met vier à vijf jongeren. In totaal hooguit 18 spelers. Tel daarbij nog het tijdelijk afhaken van Marco Bellizzi en de nog lange afwezighei­d van Joeri Haenen omwille van revalidati­e van zijn kruisbandb­lessure. Ik moet er geen tekening bij maken, maar deze kern was te smal om een volledig seizoen rond te draaien. Een ander aspect was het onevenwich­t in de ploeg. Op sommige posities gold er een teveel aan spelers en op andere posities was de spoeling zo dun dat er helemaal geen concurrent­ie was. We hebben ons dan op de voetbal- markt begeven en wat zaakjes gedaan. Met het aantrekken van een rechtsback, een centrale middenveld­er, een creatieve speler en een spits moeten we nu wel gewapend zijn voor een hele competitie. Of het geweer van schouders, wat ambities betreft, nu veranderd moet worden? Neen, een top vijfplaats met een bijhorend eindrondet­icket blijft gehandhaaf­d. De vier nieuwe spelers moeten nog in het spelsystee­m ingepast worden. Twee van hen sukkelen met blessures, dus ik verwacht hen niet aan de aftrap.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium