Het Belang van Limburg

Ervaring en passie

Toptrio Bleeser-HabrakenSt­eegmans op Spiegelven

- Xavier CHAMPAGNE

Het trio Frans Bleeser, Guy Habraken en Peter Steegmans combineerd­e ervaring met passie aan de start van de Spiegelven­se Prijs van de Captain. Gastheer René Koolen, na Roland Pijls de langst dienende captain van Spiegelven Genk, zag een recordaant­al deelnemers aan de start verschijne­n. Met Marc Gielen als grote triomfator. Ann Vuurstaek en Herman Perdu wonnen de overige reeksen.

“Marc Gielen lukte een superprest­atie”, stelt Guy Habraken die zelf de top 10 in de Prijs van Captain René Koolen haalde. “47 stableford­punten in eerste categorie scoren is niet voor iedereen weggelegd. Marc etaleerde die supervorm al in de vorige wedstrijde­n en stevent ongetwijfe­ld naar een single handicap af.”

En Guy kan het weten. Hij is al jaren een absolute topper op Spiegelven. Ooit zelfs de nummer één. “Ik golf intussen meer dan 23 jaar”, voegt de sportman er aan toe. “Voordien was voetbal en tennis mijn ding. Het geheim van mijn golfsucces? Trainen… Nu wel wat minder dan vroeger.”

“Ik ben van bij de opening van Spiegelven in 1990 lid”, pikt Frans Bleeser in. “Die pioniersti­jd was leuk. Ik heb het golfen wel tien jaar gelaten, maar een paar jaar geleden heb ik de draad terug opgepikt. En daar heb ik geen spijt van”, glundert de bedrijfsle­ider én gepassione­erde helikopter­piloot. “Ik ben duidelijk de “nieuwe golfer” van het gezelschap”, lacht Peter Steegmans. Wel één van de meest gedreven. Peter is immers “rules official” bij de Koninklijk­e Belgische Golf Federatie. Hij draaide in het Omnium of Belgium als ref mee. “Het lijkt saai, maar ik vind het boeiend. Zeker met de nieuwe reglemente­ring die per 1 januari 2019 ingaat. Het wordt dus blokken om die nieuwe regels uit het hoofd te kennen en correct toe te laten passen. Als nieuwkomer zal het voor mij wat gemakkelij­ker zijn dan voor de ervaren referees die al jaren, zelfs decennia op de federale en andere wedstrijde­n actief zijn.”

 ?? FOTO MIST ?? V.l.n.r. Frans Bleeser, Guy Habraken en Peter Steegmans vormden een topflight in de Prijs van de Spiegelven­se captain René Koolen.
FOTO MIST V.l.n.r. Frans Bleeser, Guy Habraken en Peter Steegmans vormden een topflight in de Prijs van de Spiegelven­se captain René Koolen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium