Het Belang van Limburg

Drie auto’s uitgebrand

-

Bewoners van de woonwijk Broedersve­ld zijn maandag rond 2.30 uur opgeschrik­t door knallen. Twee auto’s die voor een woning geparkeerd stonde, waren in brand gestoken en het vuur sloeg over naar de auto van de buurvrouw. De drie wagens gingen in de vlammen op. Van de dader(s) ontbreekt voorlopig elk spoor.

Ismael Akgun en zijn vrouw Elena Fernandez werden zondagnach­t wakker gebeld. “Toen ik naar buiten keek, stond de Audi A4 van mijn vrouw in brand. Daarna zag ik dat ook dat mijn Audi A8 op de inrit vuur had gevat. Ik probeerde nog met de tuinslang het vuur te bestrijden, maar dat was onmogelijk door de hitte. Daarna sloeg het vuur over naar de auto van de buren. Ook die kon niet meer gered worden. De politie liet mijn twee auto’s takelen om de wrakken verder te onderzoeke­n. Wie achter de brandstich­ting zit ? Ik heb een bedrijf en heb nagevraagd of er onlangs iemand ontslagen is. Maar er zijn geen problemen geweest. Mijn vrouw werkt als tolk voor de politie. Maar ook zij heeft nooit moeilijkhe­den gehad”, aldus Akgun.

Thuisverpl­eegster

Ook de auto van buurvrouw Els Jennekens ging in vlammen op. “Ik slaap altijd vast, maar toch werd ik wakker van enkele knallen. Een buurman belde toen al bij mij aan en zei dat ik mijn auto moest verplaatse­n. Maar ik kwam te laat. Ik ben thuisverpl­eegster, dus heb wel een wagen nodig. Enkele buren hebben hun tweede auto aangeboden, maar via mijn verzekerin­g krijg ik misschien een vervangwag­en.”

Bij politie LRH liep de oproep om 2.45 uur binnen. “De omwonenden hadden ook een auto horen wegrijden”, zegt woordvoers­ter Dorien Baens. Het labo en een branddetec­tiehond kwamen ter plaatse. We vermoeden dat het om brandstich­ting gaat, maar zeker is dat nog niet”, aldus Baens.

 ?? FOTO KOEN LUTS ?? De auto van Els Jennekens brandde helemaal uit. De twee andere wagens werden meegenomen voor sporenonde­rzoek.
FOTO KOEN LUTS De auto van Els Jennekens brandde helemaal uit. De twee andere wagens werden meegenomen voor sporenonde­rzoek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium