Het Belang van Limburg

Schepen Kevin Schouterde­n (36) opgenomen in het ziekenhuis

Bevoegdhed­en verdeeld onder collega’s na herseninfa­rct

- Dirk JACOBS

De Hasseltse schepen Kevin Schouterde­n (sp.a) is afgelopen week onverwacht opgenomen in het ziekenhuis na een klein herseninfa­rct. Intussen heeft hij de afdeling intensieve zorgen mogen verlaten maar strikte controle is nog aangewezen.

Het is voorlopig nog onduidelij­k hoe lang Schouterde­ns herstel zal duren. “Maar Kevin is een taaie, hij vecht er zich weer bovenop”, klinkt het bij de familie. De huidige schepen van Ombudsdien­st, Faciliteit­enbeheer en Gebouwen, en Wonen en Sociale huisvestin­g staat ook voor de komende gemeentera­adsverkiez­ingen op de lijst van RoodGroen+. “En dat blijft zo, al zal het campagnevo­eren rustiger verlopen dan anders”, zegt de schepen zelf in een korte reactie.

“Wij zijn erg geschrokke­n van wat Kevin is overkomen”, zegt lijsttrekk­er Marc Schepers. “Het spreekt voor zich dat wij hem en zijn familie volop steunen in zijn herstel. Intussen gaan wij verder met de voorbereid­ing en het uitrollen van onze campagne. We houden de plek van Kevin warm. Zijn rol in het Hasseltse schepencol­lege wordt voorlopig door de collega’s binnen onze fractie opgevangen.”

Die krijgen er in de komende dagen flink wat werk bij, want ook de bevoegdhed­en van Valerie Del Re, die eind deze maand naar Greenpeace vertrekt, moeten al herverdeel­d worden. Del Re had Financiën, Jeugd- en studentenz­aken, Personeel en administra­tie en Groen in haar portefeuil­le. “Omdat we zo kort bij de verkiezing­en zijn, valt de hoeveelhei­d werk nog mee”, zegt de Hasseltse sp.a-voorzitter Frank Vandenhoud­t. “Alle bevoegdhed­en van Del Re en Schouterde­n worden herverdeel­d. Departemen­ten als Financiën, dat naar Michel Froidmont gaat en Personeel, dat bij Brigitte Smets komt, zijn perfect voorbereid door Valerie. We gaan ons even reorganise­ren, maar van een extra kracht tot aan de verkiezing­en is geen sprake.”

Voor het beste herstel van Kevin Schouterde­n vraagt de familie voorlopig om bij voorkeur een kaartje te sturen naar zijn kabinet, zodat alle nodige rust gegarandee­rd wordt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium