Het Belang van Limburg

Geheime zitting voor punt over audit

-

De bijkomende agendapunt­en over het rapport van Audit Vlaanderen die werden ingediend door Simonne Janssens-Vanoppen (N-VA) en Bruno Buyse (onafhankel­ijk), worden donderdag op de gemeentera­ad in geheime zitting besproken. Dat is gebruikeli­jk wanneer het om beslissing­en over personen gaat. Het gemeentede­creet bepaalt ook uitdrukkel­ijk dat alle aanwezigen op de gesloten vergaderin­g tot geheimhoud­ing verplicht zijn.

Burgemeest­er Mario Borremans (onafh) liet maandag ook weten dat de rechtsposi­tieregelin­g in het personeels­beleid maandag gewijzigd is. “We zijn overeengek­omen om personeels­leden van niveau E te vervangen door niveau D. En we willen dat de maaltijdch­eques met één euro verhoogd worden. Vandaag (maandag) heeft het schepencol­lege zijn akkoord gegeven zodat na onderzoek de definitiev­e beslissing kan volgen”, aldus Borremans.

Joke Man gewestelij­ke secretaris bij ACV Limburg is tevreden. “We hebben aan het begin van deze legislatuu­r gevraagd om onder andere de maaltijdch­eques te verhogen maar ook om meer te investeren in de personeels­dienst. In juni hebben we naar aanleiding van het resultaten­rapport van Audit Vlaanderen, het rapport opgevraagd. Maar we hebben enkel de conclusies verkregen van Audit Vlaanderen omdat er te veel personeels­gegevens in staan. Wij wilden het rapport toch openbaar brengen en zijn daarom in beroep gegaan, zonder resultaat.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium