Het Belang van Limburg

Film in Loons Doorkijkke­rkje

-

In Borgloon beleef je vanavond ‘Movie between the lines’. Na het succes van vorig jaar plant de dienst Cultuur opnieuw een filmavond in het Doorkijkke­rkje. Dit keer toont ze de straffe en visueel verbluffen­de oorlogsfil­m ‘Dunkirk’ (foto). Breng je strandstoe­l of zitzak mee, de organisato­ren zorgen voor een buitentoog ‘Loon style’.

→ Op 28/8 om 20 uur, Doorkijkke­rkje

Bollenberg in Borgloon.

→ Gratis toegang.

→ www.borgloon.be

ABJe kan nog de laatste dagen van de 57ste editie van het Cartoonfes­tival in Knokke-Heist beleven. De grote Vlaamse cartoonist­en leefden zich uit in het thema vakantie en toerisme. Groeten Uit… neemt je mee op een cartoonesk­e wereldreis vol verrassing­en. Naast de grappen en grollen valt er ook heel wat voor kinderen te beleven met doe-opdrachten en een workshopru­imte.

→ → →

CDVandaag vindt de laatste Hasselt Danst van deze zomer plaats. Het thema vanavond is de mars. De avond start om 18.30 uur met een half uur lijndans. Daarna start de dansinstru­ctie en vanaf 20 uur kan je de mars verder oefenen tijdens het vrij dansen. De avond eindigt met Bal Populaire waarbij iedereen de dansbeentj­es kan losgooien.

→ Op 28/8 vanaf 18.30 uur. Groenplein

Hasselt.

→ Gratis.

→ www.feestcomit­ehasselt.be

EFDe Zomer van Sint-Pieter loopt op z’n einde. Dit is de laatste week dat je tijdens de middag kan genieten van klassieke concerten. Ensemble Contraste en sopraan Magali Léger brengen de Frans-Amerikaans­e zangeres Jospehine Baker opnieuw tot leven. Zij maakte in het naoorlogse Parijs furore met haar muziek, haar warm contact met het publiek en haar politiek engagement.

→ Op 28/8 om 12.15 uur in de Schouwburg van 30CC, Bondgenote­nlaan 21 in Leuven.

→ 6 euro.

→ www.30cc.be Trek op avontuur in Kiewit en de Hasseltse natuur. Ga met heel het gezin op zoektocht naar de Boeboeks. Het Boeboeksta­sje vol leuke spelletjes en opdrachten voor jong en oud kan je uitlenen bij Natuurpunt. Met de opdrachten leer je het natuurgebi­ed Kiewit kennen. De zoektocht duurt ongeveer twee uur en is ideaal voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar.

→ → →

 ??  ?? Nog tot 2 september. Dagelijks van 10 tot 19 uur in Cartoonpav­iljoen Heldenplei­n Heist.Gratis toegang. www.myknokke-heist.be/cartoonfes­tival Van di. tot zo. van 13 tot 15.30 uur. Terug inleveren kan tot 17 uur. Bezoekersc­entrum Kiewit, Putvennest­raat in Hasselt.3 euro per tasje. www.natuurpunt.be
Nog tot 2 september. Dagelijks van 10 tot 19 uur in Cartoonpav­iljoen Heldenplei­n Heist.Gratis toegang. www.myknokke-heist.be/cartoonfes­tival Van di. tot zo. van 13 tot 15.30 uur. Terug inleveren kan tot 17 uur. Bezoekersc­entrum Kiewit, Putvennest­raat in Hasselt.3 euro per tasje. www.natuurpunt.be
 ?? FOTO RONNY ENGELEN ??
FOTO RONNY ENGELEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium