Het Belang van Limburg

Charltonfa­n betaalt 1.200 euro voor wie opkomt bij partij tegen Duchâtelet

Charltonfa­ns zetten door met partij ‘Roland Out Today’

- Geert HOUBEN/Jozef CROUGHS

SINT-TRUIDEN - Het is Londenaar John Barnes (63) menens om in Sint-Truiden een politieke partij tegen zakenman Roland Duchâtelet (71) op te richten. Samen met enkele andere fans van de voetbalclu­b Charlton Atlhletic dropte hij de afgelopen dagen folders in de bussen om Truienaars aan te moedigen te stemmen op ‘Roland Out Today’, kortweg ROT. Hun enige programmap­unt: Duchâtelet, eigenaar van ‘hun’ club, irriteren. “Want hij ruïneert onze club”, zegt John. Wel zoekt hij via onder meer een advertenti­e in deze krant inwoners om op de kieslijst te staan en looft hiervoor 1.200 euro uit. “Er zijn al twee kandidaten”, klinkt het. Roland Duchâtelet heeft het al van in het begin verkorven bij de fans van Charlton. Die vinden dat de Truiense zakenman hun club “verwaarloo­st”. Dat hij nu ook de eerder beloofde bonussen niet uitkeert aan de medewerker­s, is olie op het vuur. Dat staat te lezen in de flyer die de Londense fans de voorbije dagen in Sint-Truiden in de brievenbus­sen hebben gepost, waarin ze de oprichting van de partij ‘Roland Out Today’ aankondige­n voor de gemeentera­adsverkiez­ingen van 14 oktober. “Natuurlijk weet ik dat Duchâtelet niet meer politiek actief is. Maar hij is een belangrijk­e figuur in Sint-Truiden en wij willen langs alle kanten druk op hem zetten en het hem zo oncomforta­bel mogelijk maken”, verduideli­jkt John Barnes in naam van enkele misnoegde Charltonfa­ns.

Kandidaten gezocht

De partij ROT staat “voor sport, voor respect, voor transparan­tie”, luidt het. Maar om te kunnen deelnemen aan de verkiezing­en is wel een kandidaat uit Sint-Truiden nodig. Bovendien moet de lijst voor 15 september ingediend zijn en moeten honderd Truienaars de lijst voordragen. “De kandidaat voor de lijst hebben we. Twee zelfs. Ze hebben wel tot het weekend bedenktijd ge- vraagd. Zij zijn ook niet blij met wat Duchâtelet met STVV gedaan heeft en met wat er nu gaande is. Alleen twijfelen ze nog uit angst om hun job te verliezen. Roland heeft nu eenmaal veel macht”, stelt Barnes. Nadat we de ‘kandidaten’ contacteer­den, blijkt dat Barnes één van hen alvast van zijn lijst mag schrappen. “Ik reageerde op hun vraag in de Engelstali­ge krantenadv­ertentie of ik geld wou bijverdien­en”, laat de anonieme ‘kandidaat’ weten. “Ik wist niet dat het hierom ging. Ik ben ongewild in deze soap gestapt. Groot was mijn verbazing toen ik las waarvoor ik vergoed zou worden. Het ging enkel om Roland Duchâtelet te raken en daar doe ik niet aan mee.” Barnes bevestigt dat hij aan kandidaten geld uitlooft om het tegen Duchâtelet op te nemen. “Daar hebben wij zeker geld voor over.

Dankzij

We willen langs alle kanten druk zetten op Duchâtelet en het hem zo oncomforta­bel mogelijk maken

John BARNES Oprichter van ROT

giften van Charltonfa­ns hebben we een budget. Duchâtelet moet gewoon weg uit het voetbal.”

“Achterbaks”

“Ik wil zo weinig mogelijk aandacht geven aan deze verstoten kern supporters van Charlton”, reageert Roland Duchâtelet. “Wat er nu weer gebeurt, zegt veel over de achterbaks­e mentalitei­t van deze kleine groep en tot wat ze in staat zijn. Het probleem is dat de rotte appels de trouwe aanhang besmetten. Dat ze ver gaan om mij te beschadige­n, bewijzen ze nu ook weer. Ik distantiee­r mij volledig van deze gewetenloz­e aanstokers.”

 ?? FOTO IF ?? John Barnes.
FOTO IF John Barnes.
 ?? FOTO HBVL ?? FOTO IF “Dit zegt veel over de achterbaks­e mentalitei­t van deze kleine groep”, zegtRoland Duchâtelet.
FOTO HBVL FOTO IF “Dit zegt veel over de achterbaks­e mentalitei­t van deze kleine groep”, zegtRoland Duchâtelet.
 ??  ?? De advertenti­e in deze krant waarmee de Charltonfa­ns kandidaten­hopen te ronselen.
De advertenti­e in deze krant waarmee de Charltonfa­ns kandidaten­hopen te ronselen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium