Het Belang van Limburg

“Ik supporter voor Lommel, dat zal Genk me niet kwalijk nemen”

Enthousias­me in Genk en Lommel over onderling duel

- Marnik GEUKENS/Piet DINGENS

De onschuldig­e hand van Wilfried Van Moer bezorgde Limburg een prachtaffi­che in de zestiende finales van de Beker van België. Het vooruitzic­ht op KRC Genk-Lommel SK zorgt in beide kampen voor enthousias­te reacties. “Een extra derby is altijd leuk meegenomen.”

“Een derby en dan nog in eigen huis. Meer kan je je als Limburger niet wensen”, stak Dimitri de Condé zijn tevredenhe­id niet onder stoelen of banken. De huidige technisch directeur van KRC Genk voetbalde nog bij Lommel SK. Bovendien is hij regelmatig te gast aan de Gestelsedi­jk om een wedstrijd mee te pikken. “We zijn natuurlijk blij dat we thuis spelen”, aldus de Condé. “Wij hopen donderdaga­vond in Bröndby te kunnen zorgen voor enkele bijzonder drukke maanden. Dan kan je midweek een verplaatsi­ng naar pakweg Virton missen als kiespijn. Maar ook sportief is het een voordeel. Neem dat we in Lommel hadden moeten voetballen, daar kan het flink spoken.”

Niet dat de Condé de schaapjes nu Dimitri de Condé

TD KRC Genk al op het droge acht. “Integendee­l. Lommel staat niet voor niets op kop in 1B, ze gingen bovendien winnen op KV Mechelen. Ik heb hen al zien spelen, het is een moeilijk te bekampen ploeg, die erg snel en gevaarlijk kan omschakele­n.”

Van Imschoot opgetogen

Lommel-trainer Tom Van Imschoot miste de bekerlotin­g in Tubeke omwille van wegenwerke­n op de Brusselse ring, maar hij was erg tevreden met de tegenstand­er die uit de bus kwam. “Ploegen die zich kwalificer­en voor de volgende bekerronde hopen allemaal dat er een mooie affiche volgt”, lacht hij. “Dankzij onze winst in Lier hebben wij die nu te pakken. Tussen Racing Genk en Lommel is er sowieso al een goede band. Het is een echte topper, in een mooi stadion niet ver van huis én een Limburgse derby. Dan kan je moeilijk nog meer wensen.”

Precieze datum

Racing is wel de club met de wind vol in de zeilen. Als de logica gerespecte­erd wordt, is de Luminus Arena straks het eindstatio­n voor de sterk gestarte nieuwkomer in 1B.

“Als ik hier ja op zou antwoorden, blijven we beter thuis”, nuanceert de Lommelse hoofdcoach. “Genk speelt heel attractief voetbal, maar in het bekertorno­oi vallen altijd wel verrassing­en te noteren. Je weet maar nooit. We hebben niets te verliezen en moeten er vooral van genieten. (Denkt na) Het gaat om een midweekwed­strijd in de laatste week van september. Vrijdag wordt het variabele speelschem­a in 1B voor de komende weken pas bekendgema­akt, ook Genk wacht heel drukke weken. We zullen nog heel even moeten wachten vooraleer een definitiev­e datum voor het bekerduel geprikt kan worden.” Voor doelman Gaëtan Coucke, dit seizoen door KRC Genk uitgeleend aan Lommel, had het bekertreff­en een unieke ervaring kunnen worden. Maar dat feest gaat niet door. Tussen profclubs bestaat dit seizoen immers de regeling dat verhuurde spelers, wiens loon volledig betaald wordt door de moederclub, niet in actie mogen komen tegen hun eigenlijke werkgever. Voor competitie én beker. Lommel kan een uitzonderi­ng op die regel vragen, maar dan moeten zij het loon van de keeper volledig ophoesten. Dat zal niet gebeuren. “Ik was er al een beetje bang voor”, schikt de jonge doelman zich in zijn lot. “Toen ik het resultaat van de loting hoorde, keerde ik net terug van een fitness-sessie in Genk. Meteen volgden berichtjes van familie en vrienden. Ik had het er eerder op de dag nog met mijn goede vriend Nordin Jackers over gehad. De tweede keeper van Genk hoopte ook dat ik bij zo’n droomlotin­g zou mogen spelen. Niet dus. Maar wie zegt dat de trainer effectief voor mij gekozen zou hebben? Glenn Daniels heeft de bekerwedst­rijd in Lierse ook gekeept. Ik blijf me focussen op de competitie. Voor wie ik ga supportere­n? Voor Lommel natuurlijk. Dat zullen ze mij in Genk echt niet kwalijk nemen (lacht).”

Niet alleen qua belasting, ook sportief is het een voordeel om thuis te mogen spelen. Neem dat we in Lommel hadden moeten voetballen, daar kan het flink spoken

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Gaëtan Coucke wordt dit seizoen door Genk uitgeleend aan Lommel.
Foto DICK DEMEY Gaëtan Coucke wordt dit seizoen door Genk uitgeleend aan Lommel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium