Het Belang van Limburg

Nuyens praat met Roompot over fusie

-

Rijdt Wout van Aert volgend seizoen voor het Nederlands­e Roompot? De kans is reëel. Er lopen verregaand­e gesprekken over een fusie tussen Veranda’s Willems-Crelan en Roompot.

“We zitten nog in de fase dat we een mogelijke samenvoegi­ng van beide ploegen aan het bestuderen zijn. We zijn pas twee dagen in gesprek”, zegt Michael Zijlaard, teammanage­r bij Roompot. Bij Roompot verdwijnt na dit seizoen de Nederlands­e Loterij als cosponsor. Hoofdspons­or Roompot is bereid zijn inbreng te verhogen, maar de steun van een bijkomende sponsor is welkom. Daarnaast wil Roompot ook Belgische renners aantrekken, waardoor een fusie met Willems Veranda’s in beeld komt. Nick Nuyens bevestigt de gesprekken. “Maar ik kan niet meer zeggen dan dat er officieel nog niets te melden valt”, aldus de sterke figuur achter Sniper Cycling. “Uiteraard hoop ik dat we tot een akkoord komen, want dit is een voorbeeld waarbij 1 plus 1 wel eens 3 zou kunnen zijn. Maar de gesprekken zijn tamelijk nieuw en we zullen elkaar de komende dagen nog vaker zien.” Nuyens heeft geen deadline. “En zelfs als de gesprekken fout lopen, dan nog zullen we volgend jaar in het peloton te zien zijn”, klinkt het resoluut. “De perceptie rond het team was de voorbije maanden eerder negatief en dat betreur ik.”

Ook de tweet van Van Aert over de gebrekkige communicat­ie binnen het team draagt niet meteen bij tot een positief beeld. “Ik begrijp dat Wout bezorgd is over zijn toekomst en die van het team”, zegt Nuyens. “Maar ik wil ook hem niets wijsmaken dat ik niet kan waarmaken. Dan zwijg je beter.”

 ?? FOTO SIMON MOUTON ?? Nick Nuyens (rechts) ovre Wout van Aert: “Ik begrijp dat hij bezorgd is over zijn toekomst, maar ik wil hem ook niets wijsmaken dat ik niet kan waarmaken. Dan zwijg je beter.”
FOTO SIMON MOUTON Nick Nuyens (rechts) ovre Wout van Aert: “Ik begrijp dat hij bezorgd is over zijn toekomst, maar ik wil hem ook niets wijsmaken dat ik niet kan waarmaken. Dan zwijg je beter.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium