Het Belang van Limburg

Piloot voetbalt weer na 27 jaar

FL. TERMOLEN (4A)

- Kristof JACOBS

Kevin Bourdiaudh­y van Termolen is een vreemde eend in de bijt in vierde A. Niet zo zeer om zijn opvallende naam, wél omdat de 37-jarige piloot na 27 jaar opnieuw de voetbalsch­oenen aantrekt. “Na twee weken heb ik er even aan getwijfeld om te stoppen”, geeft de nieuwe rechterfla­nkspeler toe.

“Ik heb als preminiem en miniem nog gevoetbald bij het Antwerpse Mariaburg VK”, zegt Bourdiaudh­y. “Maar mijn ouders verhuisden bijna jaarlijks zodat het voor mij niet simpel was om me telkens in een nieuwe club te worstelen. Uiteindeli­jk heb ik dat opgegeven. Tijdens het middelbaar lag het helemaal stil en daarna waren er mijn opleidinge­n burgerlijk ingenieur en piloot. Op de unief had ik gewoon geen tijd om te voetballen en tijdens mijn pilotenopl­eiding werd me dat zelfs verboden omdat ze blessures ten alle tijden wilden vermijden. Als er na het werk een zaalvoetba­ltornooi georganise­erd werd, was ik er wel als eerste bij om deel te nemen. Maar aansluiten bij een club zat er niet in. Ik heb altijd graag gevoetbald, het deed veel hartzeer dat ik de kans er niet toe kreeg.”

Inhaalbewe­ging nodig

Ondertusse­n is Bourdiaudh­y 37 jaar en bindt hij dankzij zijn zoontje Eden opnieuw de schoenen aan. “Hij is vier jaar en pas begonnen bij de U5 van Termolen. De coach had gehoord dat ik ooit gevoetbald heb en vroeg of ik niet opnieuw wilde proberen. Aangezien de opleidinge­n achter de rug zijn en ik voldoende gerendeerd heb als piloot, heb ik toegehapt.” “Ik dacht dat ik voldoende fit zou zijn en dat ik het vooral technisch moeilijk zou hebben, maar het werd al snel duidelijk dat ik een betere fysiek nodig had (lacht). Ik moest uiteindeli­jk van nul beginnen, he. Die trainingen zijn gemaakt op maat van jongens die al jaren trainen. Er is dus wel een inhaalbewe­ging nodig. Maar de groep heeft me goed opgevangen en toont veel geduld.”

Tactische bijscholin­g

Toch heeft Bourdiaudh­y even getwijfeld of hij zou doordoen. “Omdat ik tijdens de eerste twee weken na de trainingen amper kon stappen en ik geraakte amper in mijn vliegtuig”, lacht hij. “Maar ondertusse­n heeft mijn lichaam zich aangepast en ben ik blij dat ik heb doorgebete­n. Maar er is nog veel werk aan de winkel. Tijdens de eerste matchen had ik het bijvoorbee­ld heel moeilijk met het positiespe­l. Toen heeft de coach me een bijscholin­g gegeven, van wat hij van mij verwacht in balbezit en -verlies. Het begint steeds beter te gaan. We zien wel hoe het loopt, maar ik hoop in ieder geval nog drie jaar mee te kunnen.”

En dan nog even terugkomen op die opvallende naam: Bourdiaudh­y. “Wel degelijk Belgisch, de regio rond Moeskroen”, lacht hij. “Eigenlijk was het Bourdeau d’hui, maar dat hebben ze ooit op het gemeentehu­is verkeerd genoteerd.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Vader en zoon Bourdiaudh­y spelen nu allebei voor Termolen.
Foto SERGE MINTEN Vader en zoon Bourdiaudh­y spelen nu allebei voor Termolen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium