Het Belang van Limburg

Century Hasselt gaat voor de beker en de titel

- Luc ERALY

Dit weekend gaat het bedrijfsvo­etbal van start met de beker, één week later volgt dan de competitie. Dat zal gebeuren zonder Sluizen dat overstapte naar vierde provincial­e van de KBVB en Kotem VV dat ophoudt te bestaan. Alle ogen zijn dan ook gericht op Century Hasselt dat blaakt van ambities.

“Na twee opeenvolge­nde titels gaan we er dit seizoen opnieuw voor en als toetje willen we ook de beker pakken”, geeft trainer Guido De Bruyn ruiterlijk toe. “Dat zou uniek zijn want het is ons nog nooit gelukt van de dubbel te pakken. Maar ik voelde al in de voorbereid­ing een enorme gretigheid in de groep.” “Het moet ons lukken want onze ploeg is sterker dan die van vorig jaar”, zegt De Bruyn. “Steven Wilberts die bouwperike­len had, Joeri Jacobs die te kampen had met blessures en Soren Claes speelden vorig seizoen bijna niet maar zijn er nu weer bij. Spits Stijn Mellemans is dan weer zijn broer gevolgd gaat het ondanks zijn enkelprobl­emen weer proberen.” “Vermits de kern gebleven is, hebben we niet echt uitgekeken naar versterkin­g”, pikt voorzitter Jaak Schetz daar op in. “Dat bewijst ook dat we een hechte familieclu­b zijn. De goesting en de gretigheid die de groep uitstraalt wordt blijkbaar elk jaar groter en groter.”

Voorlaatst­e speeldag

Voor de beker moet Century Hasselt het in eerste instantie opnemen tegen Sporting Caetsbeek. “We willen zeker niet sneuvelen in de eerste ronde zoals vorig seizoen”, aldus trainer De Bruyn. “In de competitie verwacht ik dan weer de grootste concurrent­ie van de Wieze Boys en RP Products. De match tegen Wieze Boys op de voorlaatst­e speeldag zou wel eens beslissend kunnen zijn. Al mag je de promovendi Sting Waterschei en FC Vini’s zeker niet onderschat­ten”, waarschuwt hij.

 ?? FOTO HBVL ?? Century-trainer Guido De Bruyn .
FOTO HBVL Century-trainer Guido De Bruyn .

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium