Het Belang van Limburg

Vrachtwage­n verliest grind en sleurt auto de berm in

-

Met enkele minuten verschil kregen gisterenna­middag twee vrachtwage­ns een klapband op de E314. Eentje reed richting Lummen en kantelde omstreeks 15 uur ter hoogte van Houthalen-Helchteren. Hij sleurde een wagen mee de middenberm in. Even voordien was ter hoogte van afrit Park Midden Limburg een truck in de middenberm terechtgek­omen.

Gerry Peeters van de wegpolitie weet dat het een sterk toeval is dat op zo’n korte tijd in beide richtingen twee vrachtwage­ns een klapband krijgen en daardoor het verkeer op één van de hoofdassen van onze provincie in beide richtingen het verkeer strop zat. Een eerste ongeval gebeurde even voor 15 uur. Daar verloor de bestuurder de controle over het stuur nadat één van de banden van zijn vrachtwage­n sprong. Hij kwam ter hoogte van de afrit Midden Limburg met zijn voertuig terecht in de middenberm. Daarbij raakte niemand gewond.

Derde ongeval

Het tweede ongeval omstreeks 15 uur had zwaardere gevolgen. Daar leidde de klapband tot het kantelen van de vrachtwage­n. Daarbij werd een toevallig passerende auto mee de middenberm in gesleurd. Beide inzittende­n raakte lichtgewon­d. Zekerheids­halve werden ze voor onderzoek en verzorging overgebrac­ht naar het ziekenhuis. De lading grind die in de vrachtwage­n lag, kwam op het wegdek terecht. Het is daar ook dat het meeste werk moest worden gestoken in het takelen van de wagen en het wegwerken van het grind op het wegdek. Het verkeer kon stapvoets langs de pechstrook rijden. Toch was er een hele file richting Lummen. Tegen 18.30 uur was de weg weer vrij. Het wegdek aan de andere kant, richting Nederland, kon enkele uren eerder al worden vrijgegeve­n. Even was er ook nog een kop-staartaanr­ijding tussen twee voertuigen in de staart van een kijkfile.

 ?? TOM PALMAERS ?? Een van de vrachtwage­ns verloor zijn lading en sleurde een auto mee de berm in. De twee inzittende­n van de wagen raakten lichtgewon­d.FOTO
TOM PALMAERS Een van de vrachtwage­ns verloor zijn lading en sleurde een auto mee de berm in. De twee inzittende­n van de wagen raakten lichtgewon­d.FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium