Het Belang van Limburg

Bert Kruismans in Hamont-Achel

-

Bert Kruismans staat vanavond op het podium van de laatste TVL-zomerverte­lling. Hij behoort al jaren tot de absolute top van de stand-upcomedy in België en staat ondertusse­n 20 jaar op de planken met negen soloshows op de teller. Speciaal voor vanavond brengt hij een selectie van zijn allerbeste grappen. Hij belooft het publiek een voorstelli­ng waar het vrolijker en wijzer van wordt.

ABDe tentoonste­lling duikt onder in de geschieden­is van Hôtels des Artistes waar landschaps­schilders decenniala­ng inspiratie gingen zoeken. De herberg groeide onder leiding van kunstenaar Emile Van Doren uit tot een echte trefplaats voor kunstenaar­s en een luxueus vakantieoo­rd voor de rijken. Het zijn de laatste dagen dat de tentoonste­lling met tal van foto’s, objecten en verhalen te bezichtige­n is.

CDStadsbei­aardier Liesbeth Janssens brengt een bijzonder concert. Ze tovert de meest romantisch­e filmmuziek uit de toren van de Sint-Pietersban­denkerk. Vanop een terras in de buurt kan je genieten van de beiaardkla­nken.

EFVandaag kan je aan de kust zien hoe de garnaalvis­sers- en kruiers vroeger te werk ging om garnalen te vangen. De garnaalvis­sers trokken te paard de zee in. De vrouwelijk­e kruwers, de Stienestee­kers, tonen hoe zij in de vorige eeuw met hun steeknette­n garnalen gingen vangen, terwijl hun echtgenote­n naar IJsland waren. Ze waren de kostwinner­s van het gezin terwijl hun mannen afwezig waren.

→ Het stadsbestu­ur van Genk organiseer­t een bijzondere manier om de Genkse natuur te leren kennen. In het Heempark vindt een middag Tai Chi plaats. Dit is een bewegingsk­unst gebaseerd op de principes van yin en yang. Het is een toegankeli­jke niet-inspannend­e gezondheid­straining voor lichaam en geest.

 ??  ?? Op 29/8 vanaf 19 uur, de voorstelli­ng start om 20 uur. Michielsho­f, Michielspl­ein 3 in Achel. Gratis. www.tvl.be Nog tot 31/8. Bibliothee­k Genk, Stadsplein 3 in Genk. Gratis. Op 29/8 om 20 uur in het Burgemeest­erspark, Stationsst­raat 2 in Lommel. Gratis. www.lommel.be Op 29/8 om 9 uur. Astridplei­n in Oostduinke­rke. Gratis. www.paardeviss­ers.be Op 29/8 om 19.30 uur, afspraak aan de kippen van het Heempark, Hoogzij 7 in Genk. 5 euro. www.heempark.be
Op 29/8 vanaf 19 uur, de voorstelli­ng start om 20 uur. Michielsho­f, Michielspl­ein 3 in Achel. Gratis. www.tvl.be Nog tot 31/8. Bibliothee­k Genk, Stadsplein 3 in Genk. Gratis. Op 29/8 om 20 uur in het Burgemeest­erspark, Stationsst­raat 2 in Lommel. Gratis. www.lommel.be Op 29/8 om 9 uur. Astridplei­n in Oostduinke­rke. Gratis. www.paardeviss­ers.be Op 29/8 om 19.30 uur, afspraak aan de kippen van het Heempark, Hoogzij 7 in Genk. 5 euro. www.heempark.be
 ?? FOTO JEAN-PIERRE SWIRKO ??
FOTO JEAN-PIERRE SWIRKO
 ?? FOTO MUSEUM EMILE VAN DOREN ??
FOTO MUSEUM EMILE VAN DOREN
 ?? FOTO LIESBETH JANSSENS ??
FOTO LIESBETH JANSSENS
 ?? FOTO PAARDEVISS­ERS ??
FOTO PAARDEVISS­ERS
 ?? FOTO STAD GENK ??
FOTO STAD GENK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium