Het Belang van Limburg

Kristof Plessers is helemaal hersteld

SV HERKOL (1prov)

-

Op 19 september vorig jaar scheurde hij z’n achillespe­es van de linkervoet af, maar nu staat hij er weer. Misschien wordt de recuperati­e van Kristof Plessers wel de beste transfer van Herkol.

“Ik was toen 34 jaar. Ik dacht niet dat ik nog zou terugkomen”, blikt de verdedigen­de middenveld­er terug op de nare periode. “Maar na de winterstop begon het weer te kriebelen. Ik kon weer met de auto rijden en ben regelmatig op de club geweest. En gaandeweg begon ik te denken: ‘waarom niet eigenlijk?’ De jongens zeiden ook dat ik het opnieuw moest proberen. Ik ben bij de kine beginnen revalidere­n. De eerste trainingen trok ik de handrem natuurlijk een beetje op, maar nadien heb ik er niet meer bij nagedacht. Het is vlot gegaan. Eigenlijk had ik op het einde van vorig seizoen zelfs al een wedstrijdj­e kunnen meepikken, maar na overleg met de trainer hebben we toen besloten geen risico te nemen.”

“Dit was mijn tweede zware blessure, want acht jaar geleden scheurde ik mijn kruisbande­n af. Ik heb nu met mijn vrouw afgesproke­n dat dit mijn laatste seizoen wordt. We hebben in maart een tweede zoontje gekregen en de combinatie werk-gezin-voetbal wordt moeilijk. In de voorbereid­ing was ik vijf van de zeven dagen met voetbal bezig en zat mijn vrouw alleen met de kinderen thuis. Vanaf deze week wordt het tweemaal trainen en een wedstrijd spelen. Dit meer normale ritme vindt ze beter.”

Maar de leraar Nederlands (aan het Salvatorco­llege in Hamont) laat toch nog een openinkje. “Ik ben heel blij dat ik weer tegen een bal kan trappen. Lichamelij­k voel ik me eigenlijk nog te goed om te stoppen. Zeg dus nooit ‘nooit’.” 2019 wordt waarschijn­lijk onderhande­len voor Kristof. Misschien met de club, maar zeker met z’n vrouw.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Kristof Plessers.
FOTO DICK DEMEY Kristof Plessers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium