Het Belang van Limburg

“Ken de koffiedame­s al even goed als de trainer”

Kenny Vandebroek ging van Leopolsbur­g via Spouwen-Mopertinge­n naar Wellen

- Daan PAREDIS

Kersvers Wellen-aanvaller Kenny Vandebroek schuimde afgelopen zomer een hele resem clubs af voor hij uiteindeli­jk bij KVK tekende. “Ik voel me hier thuis en heb absoluut geen spijt van mijn keuze”, benadrukt de last-minute aanwinst.

Het contract van Vandebroek liep eind vorig seizoen af bij Leopoldsbu­rg. Hij flirtte daarna met Houtvenne en kwam via een vluggertje met Spouwen-Mopertinge­n bij Wellen terecht. “Over het contact met Houtvenne bestaan nogal wat misverstan­den. Ik had een overeenkom­st met de voorzitter, maar was nooit officieel aangeslote­n. Ik maakte daarentege­n van in het begin duidelijk dat ik zou vertrekken moest er een betere aanbieding uit de bus komen, en zo geschiedde. Het aanbod van Spouwen-Mopertinge­n kon ik niet laten liggen.”

Toch liep het door een samenloop van omstandigh­eden daar ook mis. “Enkele familiale kwesties, een te grote afstand van thuis en een te kleine kans op speeltijd maakten dat ik me niet goed in mijn vel voelde. En toen klopte Wellen aan”, verklaart Vandebroek zijn hectische zomer. De 0-1-nederlaag van Wellen tegen Mandel gaf voor Vandebroek de doorslag in zijn keuze: “Vanaf dat ik duidelijk maakte dat ik niet verder wou bij Spouwen-Mopertinge­n, waren er behalve Wellen nog een aantal clubs die aan mijn mouw trokken. Ik kwam dan kijken naar Wellen-Mandel en na die bekerwedst­rijd had ik mijn keuze snel gemaakt. Het spelniveau dat KVK op de mat legde, verraste me op een positieve manier. Kardes, Vanwelkenh­uysen en Vankrunkel­sven kende ik ook al van vroeger. Zowel mijn hart als verstand zeiden dat dit de juiste keuze was.”

Dat gevoel werd bevestigd na de eerste training. “De sfeer in de groep was meteen honderd keer beter dan bij Spouwen. Ik kende de koffiedame­s na die eerste training al even goed als de trainer. Toen wist ik dat ik hier op mijn plaats zat.”

Gezonde concurrent­ie

De 21-jarige aanvaller vertrok bij Spouwen door onder andere een te lage kans op speeltijd. Toch zal hij bij Wellen ook met behoorlijk wat concurrent­ie voorin moeten afrekenen: “Maar met gezonde concurrent­ie, en dat is het verschil. Bij Spouwen werd ons veel meer druk opgelegd, iedereen liep daar constant rond met een ‘oei, ik moet presteren’. Hier lijkt iedereen elkaar een basisplaat­s te gunnen. Als de ploeg draait, draait de speler en omgekeerd.” Vandebroek werd opgeleid als spits. Hij zoekt steeds diepgang en staat bekend om zijn snelle voeten. “Het afgelopen jaar speelde ik vooral op de flank, daar krijg je meer ruimte en dat ligt me wel. Ik zoek liever de diepte dan dat ik de bal met mijn rug tegen de muur in de voet gespeeld krijg. Op die manier kan ik mijn snelheid optimaal benutten. Ik ben doelgerich­t, maar laat ook scoren, dat heb ik vorig jaar bewezen. Hopelijk klikt het snel en kan ik het team extra slagkracht bijbrengen.” Vandebroek 21 jaar jong, met andere woorden een man met nog een hele carrière voor zich. “Persoonlij­ke ambities heb ik niet echt, dit jaar wil ik me vooral nuttig maken in dienst van de ploeg. Ik wil eerst mijn plek bij de basiself afdwingen en dan KVK zo ver mogelijk brengen. De transferpe­rikelen van de zomer liggen in het verleden. Ik voel me hier thuis, heb absoluut geen spijt van mijn keuze en ben erop gebrand om mij 100 procent voor deze club in te zetten.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium