Het Belang van Limburg

Tara Daerden trekt naar Zweedse eersteklas­ser

-

Opmerkelij­k nieuws van Tara Daerden (foto). De aanvalster, vorig seizoen actief bij Mavo Dilsen-Stokkem in eerste divisie, tekende een contract in…Zweden.

Gislaved Volleyboll-Klubb is een ploeg uit de Elitserien, de hoogste Zweedse afdeling.

Daerden vertrekt vandaag naar Scandinavi­ë voor een seizoen. Een opvallende transfer. “Ik kwam via Joost Kooistra van ElTeeVolle­y Agency met het team in contact”, vertelt Daerden enthousias­t. “Ik heb altijd al een voorliefde voor Zweden gehad. De mooie natuur, veel rust, een aangename cultuur,… Ik studeer ook al twee jaar Zweeds aan de avondschoo­l. Als ze je dan vragen of je ginder je lievelings­sport wilt gaan uitoefenen, is dat een kans die je niet kan laten liggen.”

Bedoeling is om alles op het volley te zetten. “De club heeft alles zeer goed geregeld en het is zeker mogelijk om van het volley te leven. Al ga je van damesvolle­ybal nooit rijk worden. Ik doe het meer voor de ervaring.”

Een leuke uitdaging, al moet Tara wel heel wat vrienden en familie achterlate­n. Zo ook haar lief Pascal Gora. “Dat is lastig ja. Pascal gaat niet mee. Hij traint de dames van Genk in tweede provincial­e en blijft werken in het Belgisch leger. Ook mijn vrienden ga ik erg missen. Uiteindeli­jk zijn het wel ‘maar’ acht maanden. Bovendien kom ik in de kerstperio­de naar huis. En Zweden is niet het einde van de wereld, ze kunnen me dus ook komen bezoeken. En anders biedt Skype enigszins een oplossing om contact te houden”, besluit Daerden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium