Het Belang van Limburg

Trumps popularite­it op dieptepunt

-

WASHINGTON - Zestig procent van de Amerikanen is ontevreden over president Donald Trump. Daarmee zakt Trumps popularite­it naar een nieuw dieptepunt. Een relatieve meerderhei­d van de Amerikanen staat zelfs achter een impeachmen­t van Trump.

De nieuwe peiling van ABC/ Washington Post die vrijdag gepublicee­rd werd, geeft ook aan dat een grote meerderhei­d (63%) van de Amerikanen het Rusland-onderzoek van speciaal aanklager Mueller steunt. De peiling komt tien dagen na de veroordeli­ng van Trumps gewezen campagnele­ider Paul Manafort, en het schuldig pleiten van zijn gewezen advocaat Michael Cohen aan misdrijven waarbij hij ook Trump betrekt. Bovendien valt de publicatie van de peiling net samen met de plechtighe­den in Washington voor de vorig weekend overleden senator John McCain, waarvoor Trump uitdrukkel­ijk niet uitgenodig­d is. Slechts 36 procent van de ondervraag­de Amerikanen vindt dat Trump het goed doet als president. 60 procent vindt dat hij het niet goed doet. Een absolute meerderhei­d van 53 procent vindt zelfs dat hij het erg slecht doet.

Over de vraag of de president via een impeachmen­tprocedure moet worden afgezet, zijn de ondervraag­den verdeeld: 46 procent is daartegen, maar 49 procent is voor.

63 procent van de Amerikanen staat achter het onderzoek van speciaal aanklager Mueller, en ook in zijn woede op minister van Justitie Jeff Sessions trekt Trump aan het kortste eind: 64 procent van de ondervraag­den vindt dat Sessions niet ontslagen mag worden.

En voor wat betreft Trumps campagnebe­loftes om de corruptie aan te pakken (“drain the swamp”): maar 13 procent van de ondervraag­den vindt dat de corruptie gedaald is onder president Trump, 45 procent vindt dat ze is gestegen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium