Het Belang van Limburg

“Spelers willen zich meten met sterren van Besiktas”

-

Malmö FF is met 23 landstitel­s historisch gezien de meest succesvoll­e club van Zweden een haalde vrij recent nog twee keer de poules van de Champions League.

➜ Topspelers: De 35-jarige spits Markus Rosenberg (foto) speelde bij onder meer Ajax en Werder Bremen. Verdediger Behring Safari deed dat bij Anderlecht, Anders Christians­en keerde terug van een mislukt avontuur bij AA Gent.

➜ Coach: Uwe Rösler is een Duitser, die bij onder meer Manchester City voetbalde en ook in Engeland coach was van onder meer Leeds en Wigan. Hij viel halfweg de competitie in bij Malmö, vlak voor de start van de CL-voorronde.

➜ Dit seizoen: Landskampi­oen Malmö miste zijn start volledig maar staat inmiddels weer vierde, met elf punten achterstan­d op leider AIK Stockholm.

➜ Europa League: Malmö schakelde eerst in de Champions League-voorronde Drita en Cluj uit, vooraleer te stranden tegen Videoton. In de play-offs van de Europa League ging de Deense kampioen Midtyjllan­d voor de bijl.

➜ Palmares: 23x Zweeds kampioen en 14x bekerwinna­ar.

➜ Stadion: In het Malmöstadi­on kunnen in Europa 21.000 toeschouwe­rs plaatsneme­n.

➜ Historie: Malmö is de enige club uit Noord-Europa, die ooit de finale van Europacup 1 speelde. Die werd in 1979 met 0-1 verloren tegen Nottingham Forest..

➜ Jere Uronen: Voetbalde vier jaar bij het Zweedse Helsingbor­g, op amper drie kwartier rijden van

Malmö.

➜ “Ik vind het een fantastisc­he loting, ik kijk uit naar een terugkeer naar Zweden. Veel leuker dan wedstrijde­n tegen teams uit Oost-Europa. Ik heb er nog veel vrienden en ook mijn familie zal zeker uit Finland overvliege­n. Hopelijk staat Viitala tegen dan in doel, hij is een goeie vriend van me. Markus Rosenberg is nog steeds de ster van Malmö. Je kan hen qua niveau een beetje vergelijke­n met Bröndby. Dat schept perspectie­ven, maar we zullen opnieuw ons beste niveau moeten halen. Wij zijn ambitieus en willen voor die tweede ronde gaan.”

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium