Het Belang van Limburg

“Ik denk nog elke dag aan Besiktas”

-

Besiktas JK behoort tot de top 30 van rijkste Europese clubs, de waarde wordt door KPMG op meer dan 200 miljoen euro geschat, topsalaris­sen lokte spelers als Pepe en Quaresma naar Istanbul.

➜ Topspelers: Naast Pepe en Quaresma staan ook onder meer Negredo, Babel, Lens, Vida, Karius en sinds gisteren ook Ljajic op de loonlijst. Een vedettenpa­rade, die veel zegt over de financiële mogelijkhe­den van de club.

➜ Coach: Senol Gunes is de voormalige bondscoach, die op het WK 2002 brons pakte met Turkije. Hij heeft sinds vorige maand ook een bekende assistent: ex-Realvedett­e Guti, die ook bij Besiktas voetbalde.

➜ Dit seizoen: Vijfde met 6 op 9 na een verrassend­e thuisneder­laag (2-3) tegen het Antalyaspo­r van Ruud Boffin.

➜ Europa League: geraakte in de poulefase door achtereenv­olgens B36 Torshavn, LASK Linz en Partizan Belgrado te wippen.

➜ Palmares: 15x Turks kampioen en 9x bekerwinna­ar.

➜ Stadion: Sinds 2013 speelt Besiktas in het prachtige Vodafone Park (41.903 plaatsen). De fans maken enorm veel lawaai, Timo Werner (Leipzig) moest er vorig jaar na een half uur vervangen worden, omdat de fluitconce­rten hem duizelig hadden gemaakt.

➜ Philippe Clement: Schakelde als assistentc­oach van Club Brugge vier jaar geleden Besiktas uit, als speler leed hij er in 2006 een nederlaag.

➜ “Aan die wedstrijd denk ik nog elke dag als ik mijn schoenen aantrek”, grijnst Clement. “Ik heb er toen mijn teen gebroken en dat zie je nog steeds. Besiktas is duidelijk de topfavorie­t in onze groep. Het is een Europese topploeg, daarom ben ik best tevreden met deze loting. Mijn spelers kijken ernaar uit om zich te meten met spelers als Pepe, Babel of Quaresma. Dit is een aantrekkel­ijke groep, waarin ik te weinig weet van Mamö of Sarpsborg om hen te kunnen inschatten. Maar als Malmö een sterk team als Midtjyllan­d uitschakel­t, zullen ze zeker kwaliteit hebben.”

 ?? PHOTO NEWS
FOTO ?? Besiktas heeft sterren als Quaresma, Pepe, Lens en Babel in zijn rangen.
PHOTO NEWS FOTO Besiktas heeft sterren als Quaresma, Pepe, Lens en Babel in zijn rangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium