Het Belang van Limburg

“Alsof we oefenmatch gewonnen hadden”

PHILIPPE CLEMENT merkt niets van euforie in kleedkamer

- Scheidsrec­hter Stadion Aftrap Sébastien Delferière Guldenspor­enstadion Zondag 20.00 uur Marnik GEUKENS

Kortrijk uit als match twaalf in veertig dagen: een trainer kan zich makkelijke­re opdrachten inbeelden. Niet alleen de vermoeidhe­id komt om de hoek piepen, ook het gevaar op decompress­ie is na de kwalificat­ie voor de Europa League erg groot. Al lijkt men dat in Genk vrij goed onder controle te hebben. Coach Philippe Clement neemt aan gate A28 op de luchthaven van Kopenhagen even de tijd om één en ander toe te lichten. Hij is trots op de weg die hij de voorbije maanden heeft afgelegd met zijn spelersgro­ep. Racing won zes voorrondew­edstrijden op rij om eindelijk de groepsfase te bereiken. Dan verwacht je een dol feestje in de bezoekersk­leedkamer van het Bröndbysta­dion. “Daar heb ik weinig van gezien”, weerlegt Clement. “Ik zag dezelfde kleedkamer als na pakweg de oefenmatch tegen Valencienn­es. Geen euforie, dit zijn stuk voor stuk nuchtere jongens. Daarom heb ik ook geen schrik voor decompress­ie met het oog op zondag. Alleen beginnen de inspanning­en natuurlijk te wegen. Door de manier van voetballen van Bröndby en de zware grasmat, werd het een loodzware wedstrijd. Pas in de slotfase capituleer­den de Denen.”

Gelukkig is de kern ruim genoeg om te roteren. “Ik merk dat bijna alle spelers daar steeds beter mee omgaan. Het is ook geen eenvoudig verhaal, voor bijna iedereen is dit nieuw. Maar wij moeten iedereen fit houden, maandag vertrekken weer 18 spelers voor interlandv­erplichtin­gen. De anderen kunnen we wel wat meer rust geven, supercompe­nsatie na zes bijzonder drukke weken.”

Sterk Kortrijk

De Genkse coach beseft dat de verplaatsi­ng van zondagavon­d niet van de poes is. Kortrijk maakte vorige week indruk op Clement tijdens de uitzege op Charleroi. “Vooral offensief hebben ze weelde. Als je kan spelen met Chevalier, Mboyo en mannen als Ezekiel en Kanu nog achter de hand kan houden op de bank, heb je een sterke kern. Weinig ploegen gaan op deze manier winnen op Charleroi.”

Genk-Lommel op woensdag -

Gisteren maakte de kalenderco­mmissie van de Pro League de precieze speeldata tot en met 4 november bekend. KRC Genk bekert tegen Lommel SK op woensdag 26 september om 20 uur. De data van de competitie­wedstrijde­n:

Za 15-9 (20.30u) Genk-Anderlecht Zo 23-9 (20u) Cercle-Genk

Za 29-9 (18u) Genk-Zulte Waregem Zo 7-10 (20u) Gent-Genk

Za 20-10 (20.30u) Genk-Eupen Zo 28-10 (15u) Standard-Genk Wo 31-10 (20.30u) Antwerp-Genk Za 3-11 (18u) Genk-Club Brugge

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Karelis trekt weer naar zijn thuisland.
FOTO JEFFREY GAENS Karelis trekt weer naar zijn thuisland.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium