Het Belang van Limburg

Dieperik in”

-

“Hij neemt zijn vrije

trappen veel beter”

“Ik de Malinovsky­i van STVV? Ach, ik word vaak met hem vergeleken. We zijn allebei Oekraïners, maar we zijn totaal verschille­nd. Hij speelt lager en hij scoort meer. Een vrije trap nemen kunnen we allebei, maar toch trappen we anders. Ruslan doet het veel beter. Hij is geen vriend, maar we zaten ooit wel samen in nationale selecties. Ik ben vooral zijn vrouw dankbaar, omdat ze zich ontfermt over Anna.”

ROMAN DE NIET-INTERNATIO­NAL “Ik droom van

een nieuwe selectie”

STVV heeft momenteel elf (!) internatio­nals. Roman Bezus hoort daar niet bij. “Ik droom ervan om weer bij die selectie te horen. Dat is in het verleden een 25-tal keer gebeurd, 19 matchen speelde ik effectief. Maar mijn laatste interland dateert al van vier jaar geleden. Toen gaven we wereldkamp­ioen Frankrijk partij.”

ROMAN DE KILLER VAN OOSTENDE “Oostende zal het anders aanpakken dan Standard”

“We moéten winnen, geen enkel excuus telt. En liefst van al met goed voetbal zoals tegen Standard. Als we het niveau van op Sclessin halen, zit er een eerste zege in. Maar ik verwacht dat Oostende geslotener voor de dag zal komen. Daar moeten wij oplossinge­n voor vinden. Dat ik de sleutel heb? Euhm, alleen ben ik helemaal niets.”

Roman BEZUS

Op zondag naar Anderlecht -

De exacte data en tijdstippe­n van speeldagen 8 tot en met 14 zijn bekendgema­akt. STVV speelt in die twee periode twee keer op zondag: op 30 september in Anderlecht (14.30 uur) en op 4 november thuis tegen Zulte Waregem (20 uur). De aftrap van de thuisduels tegen Antwerp (22 september) en Club Brugge (27 oktober) zijn op zaterdag om

20.30 uur. Een overzicht.

SPEELDAG 8: zaterdag 22/9 (20u30) STVV-Antwerp

SPEELDAG 9: zondag 30/9 (14u30) Anderlecht – STVV

SPEELDAG 10: zaterdag 6/10 (20u00) STVV - Moeskroen SPEELDAG 11: zaterdag 20/10 (20u00) Kortrijk - STVV SPEELDAG 12: zaterdag 27/10 (20u30) STVV-Club Brugge SPEELDAG 13: dinsdag 30/10 (20u30) Charleroi - STVV SPEELDAG 14: zondag 4/11 (20u00) STVV - Zulte Waregem.

 ??  ?? Roman Bezus op het Kolonel Dusartplei­n in Hasselt, waar hij metzijn gezin op een appartemen­t woont.
Roman Bezus op het Kolonel Dusartplei­n in Hasselt, waar hij metzijn gezin op een appartemen­t woont.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Paul Gladon.
FOTO PHOTO NEWS Paul Gladon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium