Het Belang van Limburg

Spits en Japanse nummer tien strijken neer op slotdag

- Gunter SCHOOFS

STVV heeft er een bedrijvige laatste dag van de zomermerca­to opzitten. Het huurt de Japanse nummer tien Daichi Kamada en de Nederlands­e spits Paul Gladon om voorin extra slagkracht te hebben. Uitgaand is de overgang van Samy Bourard naar FC Eindhoven officieel. Fabien Antunes wordt een jaar uitgeleend aan Westerlo.

Deadline Day werd nog spannend op Stayen. De Japanse top verklaarde vorige week nochtans dat het huiswerk erop zat, maar de club trok op huurbasis nog twee spelers aan. Huren behoorde in eerste instantie niet tot de plannen, maar nood breekt wet: er is voorin meer slagkracht nodig. Roman Bezus krijgt concurrent­ie van Daichi Kamada, een Japanner die overkomt van Eintracht Frankfurt. De 22-jarige aanvallend­e middenveld­er werd vorig jaar door Frankfurt weggeplukt bij het Japanse Sagan Tosu. Dat is de huidige club van ex-Kanarie Yuji Ono en Fernando Torres. Kamada speelde in het verleden ook voor de Japanse nationale jeugdelfta­llen. Bij Frankfurt had hij dit seizoen weinig perspectie­f. Op Stayen loopt hij landgenote­n Tomiyasu, Endo, Sekine en Koike tegen het lijf.

Ook in de spits krijgt Marc Brys een extra wisselmoge­lijkheid. De Nederlande­r Paul Gladon komt voor de rest van het seizoen over van Wolverhamp­ton, de Premier League-club waar STVV eerder Duckens Nazon al wegplukte. Gladon is 26 jaar, 1m88 groot en een targetspit­s. Hij groeide op bij Sparta Rotterdam en Dordrecht en sprong later in het oog bij Heracles. Wolverhamp­ton kocht de spits daar weg, om hem nadien op uitleenbas­is terug te laten keren naar Almelo. Daar brak Gladon vorig seizoen weinig potten.

 ?? FOTO INSTAGRAM ?? Kamada won vorig seizoen de Duitse beker met Frankfurt.
FOTO INSTAGRAM Kamada won vorig seizoen de Duitse beker met Frankfurt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium