Het Belang van Limburg

“We wilden ons huiswerk vroeg af hebben”

Ongewoon rustige deadline day op Sclessin

-

Tegen de traditie in kende Standard een rustige slotdag van de zomermerca­to. Enkel de 19-jarige Malinees Hady Sangare werd ingelijfd voor de beloften. In- en uitgaand gebeurde er verder niks meer. “We stonden nog open voor een paar mogelijkhe­den, maar ik ben niet ontevreden dat ze geen doorgang vonden”, aldus Standard-trainer en -TD Michel Preud’homme.

Het zwaartepun­t op transfervl­ak lag bij Standard deze transferpe­riode al vroeg in de zomer. Samuel Bastien, Senna Miangue, Orlando Sa en Obbi Oulare werden gehaald. “We wilden ons huiswerk vroeg af hebben om onze manier van werken er zo snel mogelijk in te krijgen”, stelde Preud’homme. “We hebben nu nog jongens om te integreren, maar het basisidee is er. We stonden open voor een paar mogelijkhe­den, maar ik ben dus niet ontevreden dat ze geen doorgang vonden. Ik ben een tevreden trainer.”

Jr Edmilson

Uitgaand viel er qua sterkhoude­rs enkel Junior Edmilson (Al-Duhail) te noteren. Een toenaderin­g van Napoli voor Guillermo Ochoa werd afgewezen, terwijl de Rouches deze week ook nog Rennes wandelen stuurden voor Renaud Emond. Preud’homme: “Een Franse club bood 1,5 miljoen euro voor een spits van de vice-kampioen én bekerwinna­ar van België. Een andere Franse club van een soortgelij­k niveau betaalt 3,5 miljoen euro voor een rechtsback van Gent (Reims voor Foket, nvdr) die dat niet verwezenli­jkt heeft. Moet je mij uitleggen wat de logica is. Ook voor de speler. Het is mooi dat hij een hoger salaris kan verdienen, maar onder deze voorwaarde­n konden wij niet onderhande­len. Net als bij Ochoa waren ze niet realistisc­h. Renaud is een modelprof en begrijpt de situatie.”

Eupen

Behalve over transfers ging het vrijdag ook over de match in en tegen Eupen. Daar kan Standard nog geen beroep doen op linksachte­r Sébastien Pocognoli (adductoren). “Ondanks dat het geen scheur is, maar slechts een verrekking doen we voorzichti­g aan. Het zal geen simpele partij worden. Eupen speelt bij momenten toch goed voetbal.”

Kosanovic

Ryan Mmaee

De overbodige spits (20) werd verhuurd (met aankoopopt­ie) aan het Deense Zondag (10-18u) vindt de plaats. Onder meer een handtekeni­ngensessie staat op het programma. *** een Malinese verdediger van 19, wordt voor een seizoen (met aankoopopt­ie) gehuurd van JMG Bamako. Hij zal bij de beloften aansluiten. ***

koos ondanks interesse van Hapoel Beer Sheva voor een verlengd verblijf in Luik.

AGF Aarhus. ***

fandag

Hady Sangare,

Milos

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium