Het Belang van Limburg

Club Brugge viert Waregem Koerse

-

Het was de hele week Waregem Koerse aan de Gaverbeek, maar het was wel Club Brugge dat er een vrolijk vrijdagavo­ndje van maakte.

Club Brugge dolde gisteren met Zulte Waregem, dat zich pas naa de rust echt kon weren. Vanaken werd de pechvogel van de avond na een uitstekend­e wedstrijd – twee pogingen werden van de lijn gered, eentje raakte de lat. Maar ’s middags had hij wél al gescoord: hij werd voor het eerst opgeroepen voor de Rode Duivels. Na de wedstrijd reageerde de middenveld­er voor het eerst op zijn selectie. “Als je weet dat er enkele spelers geblesseer­d zijn en je prestaties zijn goed, dan besef je dat de kans er is. Het is niet zo dat ik er echt fel mee bezig was. Als je die namen in de selectie ziet, al dat talent, dan regeert er momenteel nog een beetje ongeloof dat ik erbij ben. Ik ga mijn uiterste best doen om goed te presteren. Ik zal snel merken hoe hoog het niveau ligt, maar ik ben ervan overtuigd dat ik goed opgevangen zal worden. Samen met die mooie loting in de Champions League zijn dit prima vooruitzic­hten. Genieten is de boodschap.”

Essevee start gemist

Blije gezichten bij Club, niet bij Zulte Waregem. Met 5 op 18 is de start van Essevee mislukt en coach Francky Dury deed geen moeite om dat te ontkennen. “Ook tegen Club namen we een moeilijke start en misten we vertrouwen. Tegen een overigens uitstekend Club. Het is lang geleden dat ik nog zo’n sterke ploeg zag. Ze speelden zoals bij hen thuis met veel drive en kwamen op voorsprong via een ongelukkig­e owngoal en een lichte strafschop. In de rust bleef ik ook kalm omdat je als coach de plicht hebt om je team te motiveren. We probeerden dan met Bongonda en Buffel, die de laatste weken wat minder trainden. Onze start is mislukt, want ik vond de juiste balans nog niet. Ik neem mijn verantwoor­delijkheid als coach en moet nu de juiste oplossinge­n zoeken.” ZULTE WAREGEM: Bossut (6), Walsh (6), Baudry (5), De fauw (5), Bürki (5), Demir (4), Tardieu (4), Faik (4), Bedia (5), Sylla (5), Harbaoui (5). VERVANGING­EN: 57’ Tardieu doior Buffel, 57’ Bürki door Bongonda.

CLUB BRUGGE: Letica (5), Poulain (6), Mitrovic (6), Denswil (6), Dennis (6), Vormer (7), Rits (7), Vanaken (8), Danjuma (7), Rezaei (6), Wesley (7). VERVANGING­EN: 44’ Dennis door Cools, 66’ Rezai door Schrijvers, 71’ Vormer door Amrabat. DOELPUNTEN: 3’ Tardieu (own-goal) 0-1, 26’ Rezaei (strafschop) 0-2, 39’ Dennis (Vanaken) 0-3, 51’ Danjuma (Wesley) 0-4, 81’ Buffel 1-4, 90’ Bongonda 2-4, 90’ Rits 2-5.

STRAFSCHOP­PEN: 26’ Rezaei (omgezet).

GELE KAARTEN: 21’ Bürki (fout), 25’ Bedia (fout), 66’ Mitrovic (fout), 84’ Buffel (protest), 88’ Faik (fout), 89’ Walsh (fout).

TOESCHOUWE­RS: 8.600.

SCHEIDSREC­HTER: Nicoals Laforge (7).

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Danjuma scoorde en kreeg felicitati­es van Vormer.
FOTO PHOTO NEWS Danjuma scoorde en kreeg felicitati­es van Vormer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium