Het Belang van Limburg

“Simon zou beter zwijgen”

Mignolet zegt wat iedereen denkt, Klopp zet hem op zijn plaats

- Bart LAGAE

Ook de komst van de op één na duurste doelman aller tijden heeft de keeperskwe­stie van Liverpool niet kunnen oplossen. De Duitse trainer Jürgen Klopp wilde Loris Karius houden en bekritisee­rde gisteren Simon

Jürgen Klopp heeft krediet in Liverpool, veel krediet. De Duitser leidde de populaire club uit de Beatles-stad naar de finale van de Champions League met opwindend voetbal. De voorlijn Salah, Firmino en Mané bezorgt

Mignolet. “Hij zou er beter aan doen niet met de pers te praten”, zei Klopp. FC Liverpool promoveerd­e Mignolet tegen de zin van Klopp opnieuw tot nummer twee.

elke verdediger in de Premier League slapeloze nachten. Alleen in doel maakte Klopp een slechte beurt. Zijn gok om zijn landgenoot Karius te lanceren ten koste van Simon Mignolet, pakte helemaal verkeerd uit. De twee blunders in de Champions League-finale werden niet alleen Karius maar ook Klopp aangereken­d.

En dus nam de club de doelmannen­strategie zelf in handen. Om te beginnen betaalde Liverpool 75 miljoen euro voor de Braziliaan Alisson Becker. Mignolet mocht vertrekken op permanente basis en voor Karius werd een oplossing gezocht. Klopp wilde hem houden als tweede doelman. Maar zo had de clubleidin­g het niet begrepen. Omdat Mignolet nog een relatief zwaar contract van drie jaar heeft, kleefde ze een hoog prijskaart­je op de Truienaar. Napoli en Besiktas wilden hem als eerste doelman, maar haakten af op het transferbe­drag van 12 miljoen euro. Karius is zowel qua salaris als qua prijs goedkoper en dus huurde Besiktas de Duitser.

Mignolet reageert

Mignolet, die zich altijd profession­eel opstelde en trainde als de beesten, kon alleen knarsetand­end toekijken hoe er boven zijn hoofd over zijn lot werd beslist. Na de wedstrijd tegen Brighton kaartte hij het gebrek aan logica van het doelmannen­beleid aan. Hij zei wat iedereen ook dacht. “Een keeper die

Jürgen KLOPP Trainer Liverpool vorig jaar de voorkeur op mij kreeg gaat weg, terwijl ik moet blijven”, vertelde Mignolet. “Dat vind ik bizar.”

Klopp maakte gisteren van zijn persconfer­entie gretig gebruik om Mignolet op zijn plaats te zetten. “Simon helpt zijn situatie niet vooruit door erover in de pers te praten”, zegt de Duitse trainer. “Ik snap dat hij wil spelen, maar er zijn ergere dingen dan nummer twee te zijn bij Liverpool. Hij wordt er trouwens goed voor betaald.”

Klopp kan gewoon niet verbergen dat Mignolet tegen zijn zin de nummer twee van Liverpool is. De kans is dan ook klein dat de Truienaar veel wedstrijde­n speelt. Maar als er iets gebeurt met Alisson zal Klopp zijn Belgische doelman, die uitstekend­e prestaties leverde op het moment dat hij plaats moest ruimen voor Karius, wel moeten vertrouwen. Met Danny Ward vertrok immers ook de derde doelman (naar Leicester).

WIELRENNEN

WK ploegentij­drit -

De (voorlopig) laatste editie van het WK ploegentij­drijden mag net als vorig jaar elf WorldTour-ploegen verwachten. Van de achttien topploegen geven er in Innsbruck zeven verstek. Het gaat om Lotto-Soudal, AG2R-La Mondiale, Groupama-FDJ, UAE Emirates, Bahrain-Merida, Dimension Data en EF-Drapac.

Experiment in Bavikhove

- In Bavikhove worden mannen en vrouwen aan mekaar gekoppeld in een korte ploegentij­drit met twee. Het Nederlands­e topduo Tom Dumoulin-Marianne Vos neemt het op tegen de Belgische kampioenen Yves Lampaert en An-Sophie Duyck . De gemengde ploegentij­drit staat volgend jaar ook op de affiche van het WK in Yorkshire.

Simon wordt goed betaald. Er zijn ergere dingen dan tweede doelman van Liverpool te zijn

Evenepoel wint -

Remco Evenepoel won na de eerste ook de derde rit in de Giro della Lunigiana. In de tijdrit eindigde hij als tweede op amper één honderdste van een seconde van de winnaar.

Kopecky vijfde -

De massasprin­t in de vierde rit van de Ladies Tour is opnieuw een prooi geworden voor Amalie Dideriksen. Lotte Kopecky sprintte richting een vijfde plaats.

RALLY Princen leidt -

Kris Princen (Skoda Fabia R5) staat na afloop van de eerste wedstrijdd­ag in de Omloop van Vlaanderen aan de leiding. Hij won vrijdag vier van de vijf klassement­sritten en heeft een voorsprong van 11.3s op eerste achtervolg­er en titelconcu­rrent Vincent Verschuere­n (Skoda Fabia R5). (b)

TENNIS

Salden in halve finale -

Lara Salden plaatste zich voor de halve finale van het ITF-tornooi in het Nederlands­e Haren (15.000 dollar). De vermoeide 19-jarige uit Bree kwam telkens op achterstan­d om uiteindeli­jk toch in twee sets te winnen van Dominique Karregat (6-3, 6-4). Salden won deze zomer de ITF-tornooien en Knokke en Wanfercee-Baulet.

Na David Goffin (ATP 10) en Diego Schwartzma­n (ATP 13) bevestigt nu ook de Brit Kyle Edmund (ATP 16) zijn deelname aan de derde editie van de European Open (13 tot 21 oktober) in Antwerpen.

European Open - WATERSKI

Lisens Europees kampioen?-

de derde race van het EK in Schotland deed Steven Van Gaeveren weer haasje-over met Hasselaar Tim Lisens. In de tussenstan­d houdt Lisens amper twee punten over zodat de laatste koers zondag beslissend is.

GOLF

Pieters in eindfase -

In

Op het Made in Denmark plaatsten Thomas Detry, Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts zich makkelijk voor de eindfase.

BASKETBAL

Beker van Vlaanderen vrouwen -

Gembo hield aanvankeli­jk gelijke tred, maar daarna overklaste Hasselt de tegenstand­er, eindstand 43-69.

QUARTERS: 16-19, 9-11 (23-30), 3-25 (26-55), 15-14.

HASSELT: CASTELEIN 7, PAUWELS 1, CROMPHOUT 18, BEULENS 12, VENKEN 24, Willen 5, Trippaers 2, Heirman.

 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Mignolet en Klopp, dat komt nooit meer goed, zo lijkt het.
Foto PHOTO NEWS Mignolet en Klopp, dat komt nooit meer goed, zo lijkt het.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium