Het Belang van Limburg

Nationale Heidedagen aan Mechelse Heide

Maasmechel­en

-

Dit weekend kan u de paarsbloei­ende heide in al zijn facetten beleven en dat tijdens de Nationale Heidedagen aan de Mechelse Heide. U kan van boswachter­s horen hoe ze het gebied beheren, Ecotron bezoeken, fietsen in virtual reality, met rangers bezems maken, wandelinge­n doen, genieten op het heideterra­s, enz.

→ Zaterdag en zondag, van 10 tot 18 uur.

→ Gratis shuttle bus vanaf Visit Maasmechel­en,

Zetellaan 35.

→ Gratis toegang.

→ www.nationaleh­eidedagen.be Het centrum van Lanaken staat dit weekend in het teken van oldtimers. Een collectie van 450 voor- en naoorlogse auto’s, waaronder zeer exclusieve en gerenommee­rde modellen, passeren de revue, met merken zoals Bugatti, Minerva, Rolls Royce, Packard, Cadillac, enz. De voertuigen maken geregeld een rondrit, maar staan zeker ook op bepaalde tijden in het centrum te pronken waar u ze kan gaan bewonderen. Zondag is er ook een Concours d’ Elegance.

→ Meer informatie op

www.lanaken.be/oldtimertr­effen Workshops (salsa, djembé), kinderanim­atie, infostands van Noord-Zuidvereni­gingen, lekkers uit de wereldkeuk­en, muziek, cocktails, een fairtrade-zoektocht. U vindt het zondag allemaal op het Wereldfees­t Onderstebo­ven in het Dommelhof in Neerpelt.

→ Zondag, van 14 tot 19 uur. Toekomstla­an 5.

Gratis toegang.

→ Alle info op www.wereldfees­tondersteb­oven.eu

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium