Het Belang van Limburg

Sacoor klopt jeugdidool Kevin Borlée

-

Het publiek zorgde voor een oorverdove­nd lawaai toen Kevin en Dylan Borlée samen met Jonathan Sacoor aan de start verschenen voor de 400m. De 19-jarige wereldkamp­ioen bij de junioren zorgde voor een kleine stunt door op de streep Kevin Borlée te kloppen in 45.59.

Sacoor, die op zijn achttiende sneller loopt dan de voormalige atletiekco­ryfee Fons Brydenbach, mocht het op de Memorial voor het eerst opnemen op het grote toneel tegen onder andere Kevin Borlée, zijn jeugdidool van wie hij nog posters en handtekeni­ngen verzamelde, en Dylan Borlée, met wie hij nu ruim een jaar samen traint.

Zotte sfeer

Sacoor maakte al het goeds dat over hem werd verteld, waar. Hij won in 45.59, een zucht voor Kevin Borlée (45.62). Kevin was niet te beroerd om Sacoor te felicitere­n en ze vielen elkaar in de armen. “Wat een zotte, geweldige sfeer. En dan onverwacht­s nog iets moois behalen. We hebben niet tegen elkaar gelopen maar samen gelopen”, aldus Sacoor.

“Ik voelde me goed, maar de laatste 50 meter blokkeerde ik”, vertelt Kevin. “Jonathan is wereldkamp­ioen juniores, dat wil wat zeggen.”

Sacoor heeft nog altijd selfies met de Borlées op zijn smartphone, nu klopt hij een van hen op zijn eerste Memorial. Jacques Borlée, ook coach van Sacoor: “Ik ben toch wat ongerust, want hij heeft wat pijn aan de voet, misschien door overbelast­ing. Ik wilde niet dat hij liep. En ik zeg dat niet omdat ik mijn zonen wil beschermen, maar wel hem als jonge atleet.” Sacoor: “Ik twijfel niet aan het advies van Jacques, ik snap dat hij bezorgd is. Maar ik ben tevreden dat ik nog heb kunnen lopen.” Dylan Borlée moest de strijd staken tijdens de wedstrijd met een contractuu­r.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Sacoor valt in de armen van Kevin Borlée.
FOTO EPA-EFE Sacoor valt in de armen van Kevin Borlée.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium