Het Belang van Limburg

Spelers Celtic ‘staken’ door bestuursru­zie

-

Eén week voor de bekermatch bij The Eagles Brussel is het chaos troef bij eersteklas­ser Celtic Houthalen. Ruzie binnen het bestuur heeft de club onbestuurb­aar gemaakt. De spelers boycotten vrijdagavo­nd de voorbereid­ingsmatch tegen LL Lummen. “Wij spelen niet meer tot er duidelijkh­eid is”, vertelt kapitein Petros Papanicola­ou.

Wat is er precies gaande? Wie heeft er gelijk? Feit is dat een conflict een wig gedreven heeft in het vierkoppig hoofdbestu­ur. Zo ontstonden er twee kampen: stichter Eddy Martens kwam loodrecht te staan tegenover voorzitter Christophe Vertessen, Frank Claes en Bart Delvaux. Claes en Delvaux kondigden eerst hun ontslag aan, maar dinsdag viel er dan een aangeteken­de brief in de bus bij Martens, waarbij de andere drie hem uit de vzw schrapten. Iets wat bij het jeugdbestu­ur en de spelers, die geen enkele officiële communicat­ie ontvingen, in het verkeerde keelgat schoot.

“Deze situatie is voor ons onhoudbaar”, vertelt kapitein Petros Papanicola­ou namens de spelersgro­ep. “We weten niet wat er allemaal loos is, en eigenlijk willen we dat ook niet weten. We willen gewoon duidelijkh­eid en weer met plezier voetballen. Wij hebben hen alle vier graag en kiezen geen partij voor Eddy, maar de stichter uit zijn club ontslaan is voor ons een stap te ver. Wij kunnen ons geen Celtic zonder hem voorstelle­n.”

Daarom namen de spelers vrijdag duidelijk stelling in. Door de oefenmatch tegen Lummen niet te betwisten, maakten ze duidelijk dat het hen menens is. “We willen absoluut verder met Eddy erbij en hopen dat alle partijen alles snel uitpraten en zich weer verzoenen. Dat moet op één of andere manier toch mogelijk zijn?”

 ?? Foto
SVEN DILLEN ?? De spelers van Celtic Houthalen besloten omwille van bestuurlij­ke onzekerhei­d vrijdag niet te spelen tegen Lummen. Ze kwamen wel samen in een eetzaak.
Foto SVEN DILLEN De spelers van Celtic Houthalen besloten omwille van bestuurlij­ke onzekerhei­d vrijdag niet te spelen tegen Lummen. Ze kwamen wel samen in een eetzaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium