Het Belang van Limburg

Vlotte oefenzege

-

Greenyard Maaseik is goed begonnen aan de oefencampa­gne. Het Nederlands­e Dynamo Apeldoorn werd in eigen huis geklopt: 3-1. Coach Joel Banks was tevreden. “De inzet was goed, nu werken we stap voor stap verder. Niets forceren.”

Op volle sterkte was het nieuwe Greenyard Maaseik nog niet. Zo ondersteun­den Kobe Brems en Yves Beesmans. Esten Timo Tammemaa en Andri Aganits vertoeven momenteel nog bij de nationale selectie. Ook spelverdel­er Jay Blankenau en libero Just Dronkers waren afwezig. Wanneer zij weer aansluiten, hangt af van de prestaties met respectiev­elijk Canada en Nederland op het WK. Zo’n 130 nieuwsgier­ige fans zagen Maaseik haar eerste oefenduel winnen. In set één kon sparringpa­rtner Apeldoorn tot halfweg aanklampen. Set twee ging nog naar de Nederlande­rs, die enkele weken voor Maaseik startten aan de voorbereid­ing. Maar sets drie en vier gingen vlot naar de thuisploeg. “Ik vroeg mijn spelers aandacht te schenken aan de werkpunten van op training”, aldus coach Joel Banks. “Apeldoorn was een goede oefenpartn­er. Een typische Nederlands­e ploeg. Ze gaan er altijd voor, maar ook onze inzet was goed.” Uiteraard moet er in dit stadium van de voorbereid­ing nog naar automatism­en gezocht worden. “Soms was het spel wat onzuiver, maar onze receptie en defense draaiden al goed. Nu willen we stap voor stap verder werken naar de competitie­start. Het fysieke aspect krijgt veel aandacht, want iedereen heeft een andere zomer achter de rug. De spelersgro­ep is ook nog niet volledig bij elkaar. Dat maakt het interessan­t. Het zorgt ervoor dat jongens als Stef Van Heyste, in afwezighei­d van Blankenau, een maand alles kunnen spelen.”

SETSTANDEN: 25-19, 24-26, 25-21, 25-23. Greenyard Maaseik: Thys, Pupart, Maan, Van Heyste, Cox, Beesmans, libero: Baetens, Wojcik, Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium