Het Belang van Limburg

“Meteen vol gas geven”

Sam Vanaken en co kijken uit naar derby tegen ex-ploeg

- Kristof JACOBS

THES kijkt er al maanden naar uit, maar vanavond is het eindelijk zo ver: de eerste wedstrijd van de Looienaars in Eerste Amateur. Nota bene tegen de buren van ASV Geel. Voor Sam Vanaken, Nick en Dries Hulsmans, Jo Christiaen­s en Kenneth Kerckhofs is het een héél snel weerzien met hun ex-ploeg.

Vanaken en Nick Hulsmans waren de eersten die hun handtekeni­ng zetten, later volgde de rest. “We spraken wel onderling over een transfer en we wisten van elkaar dat we met THES praatten”, zegt Vanaken (28). “En uiteindeli­jk begin je de rest ook over de streep te trekken. Ik heb vaak genoeg gezegd wat voor een goede ploeg we zouden hebben (lacht). Christiaen­s heb ik aangepreze­n bij het bestuur. Door het afhaken van Van den Ackerveken kwam er een plaats vrij. Ik wist dat hij op zoek was naar een ploeg. Vandaar. En met Oris, Brouwers en Deferm speelde ik nog bij Lommel, dus voor mij lopen hier veel bekende gezichten rond.” De kans is groot dat er met Vanaken, Christiaen­s en N. Hulsmans drie vierde van de Geelse verdedigin­g van vorig seizoen aan de aftrap komt. “Het is zeker een voordeel dat we zo vaak samengespe­eld hebben, al voetbalden we bij Geel in een 4-3-3 en nu in een 3-5-2,” zegt de leerkracht LO. “Dat de verdedigin­g er staat? Het is natuurlijk makkelijke­r om verdedigen­d iets neer te zetten dan aanvallend. Maar ook voorin zal het snel loslopen.”

Geen wrok

Van revanchege­voelens ten opzichte van Geel is alvast geen sprake. “Ik ben er vertrokken omwille van de financiële toestand, maar uiteindeli­jk zijn de betalingen lopende”, zegt de Lommelaar. “Ik vind het heel positief dat ze het alsnog op een correcte manier in orde gebracht hebben. Ik koester dan ook geen wrok en omgekeerd denk ik dat er van Geel en haar fans ook begrip is dat we vertrokken zijn. Dat we Geel zaterdag moeten oppeuzelen? Op papier zouden we moeten winnen, maar niets gaat vanzelf, hé. Als we met evenveel enthousias­me als zij spelen, dan zal de kwaliteit wel overwinnen. Gemotiveer­d zijn we in ieder geval. Iedereen wil laten zien dat we er klaar voor zijn. We moeten hen meteen bij de keel grijpen en duidelijk maken dat er niks te rapen valt in Tessenderl­o. Meteen volle gas. Dat we moeten trakteren als we winnen, nemen we er graag bij. We zijn met vijf om de kosten te delen, hé (lacht).”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Ex-spelers van ASV Geel nu bij THES: Christiaen­s, D. Hulsmans, N. Hulsmans en Vanaken.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Ex-spelers van ASV Geel nu bij THES: Christiaen­s, D. Hulsmans, N. Hulsmans en Vanaken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium