Het Belang van Limburg

“THES aanpakken met jeugdig enthousias­me”

Limburger Bart Janssens debuteert als hoofdcoach van ASV Geel

-

Er waait een nieuwe wind door ASV Geel. Tijdens de transferpe­riode kwamen er niet alleen negentien nieuwe spelers bij, met Limburger Bart Janssens kreeg het ook een nieuwe hoofdcoach. De Nieuwerker­kenaar werd eind vorig seizoen nog aan de kant geschoven als beloftenco­ach bij STVV. “Maar nu focus ik mij op mijn nieuwe uitdaging bij ASV Geel.”

Tot enkele maanden geleden gaf niemand nog een cent voor het noodlijden­de Geel, maar Janssens durfde het toch aan om kapitein te worden op een zinkend schip. “Ik heb natuurlijk meteen de vraag gesteld hoe de situatie zat en ze hebben alles eerlijk uitgelegd”, zegt hij. “Hoe ze bepaalde problemen oplossen, wat hun plannen zijn, ik wist ook meteen het budget voor spelers, … Ze speelden open kaart. Ze hebben me ook hun project uitgelegd en dat sprak me enorm aan. Vandaar mijn keuze.”

19 nieuwe jongens

Janssens kijkt uit naar zijn eerste seizoen als hoofdtrain­er van ASV Geel. “Ik denk dat we er klaar voor zijn”, klinkt het vastberade­n. “Op zich hebben we een goede voorbereid­ing achter de rug. Maar we mogen zeker niet vergeten dat we helemaal van nul moesten beginnen. Er bleven maar twee spelers over en er kwamen negentien nieuwe jongens bij. Dan weet je dat je deze groep wat tijd moet gunnen om aan elkaar te wennen. Het voordeel van deze jonge groep is dan weer dat ze heel gedreven en gepassione­erd zijn. Het doet me plezier om te zien hoe hard ze gewerkt hebben en hoeveel progressie ze als team al gemaakt hebben. Maar dat neemt niet weg dat we nog stappen moeten zetten. We hebben vooral gasten die altijd bij de beloften gespeeld hebben en nu kennis gaan maken met het mannenvoet­bal. Op dat vlak staat THES veel verder, met veel ervaring en maturiteit. Het is een ploeg die meerdere spelsystem­en aankan, met duelkracht en spelers die een ploeg kunnen aansturen. Moutawakil bijvoorbee­ld, een prachtige speler. Maar we gaan er wel proberen iets tegenover te zetten, met jeugdig enthousias­me. Ieder punt is een bonus.”

Janssens komt kort terug op zijn ontslag bij STVV. “Er kwam een nieuwe directie, dus je verwachtte wel veranderin­gen. Maar een ontslag zag ik niet aankomen. In het laatste seizoen kregen vier spelers een profcontra­ct, dan heb je als beloftentr­ainer niet slecht gewerkt, toch? Ik heb met andere woorden wel bedenkinge­n bij die beslissing. Maar nu kijk ik vooruit, naar mijn nieuwe uitdaging bij Geel.”

 ?? FOTO KH ?? T1 Bart Janssens (midden), T2 Mano Guijo (rechts) en keeperstra­iner Peter Emmers (l).
FOTO KH T1 Bart Janssens (midden), T2 Mano Guijo (rechts) en keeperstra­iner Peter Emmers (l).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium