Het Belang van Limburg

Dennis Geenen en Kevin Clerckx maken de omgekeerde beweging

“Ik voel gezonde spanning voor mijn vuurdoop”

-

“De bekeruitsc­hakeling tegen Herkol was een tegenvalle­r, maar van paniek was er geen sprake bij de start van de voorbereid­ing”, aldus coach Job Melis.

“Nadien zijn we hard blijven werken om een goed geheel te smeden en dat is gelukt. De twee nieuwe spelers geven zeker een meerwaarde. We beschikken nu over een kern van zestien spelers die allemaal in aanmerking komen voor een basisplaat­s.” “De reeks is sterker dan vorig jaar en het zal moeilijker worden om wedstrijde­n te winnen. We zullen veel inzet en mentalitei­t moeten tonen. Racing Mechelen en Termien zijn voor mij de favorieten.”

“Wij willen op de eerste plaats een zorgeloos seizoen draaien en hopelijk valt er nog iets meer uit de kast. Voor mij is dit de grote vuurdoop aangezien ik nog nooit een eerste elftal trainde maar ik voel een gezonde spanning. Samen met David Swolfs vormen wij een perfect duo en we kunnen steeds terugvalle­n op de ervaring van Michel Kenis.” “Pelt is wellicht een ploeg van ons kaliber en meteen een serieuze waardemete­r. Ze beschikken over veel goede spelers net als ESK trouwens. We willen dit seizoen weer een sterke thuisreput­atie opbouwen want dat was vorig jaar net iets minder.”

LEOPOLDSBU­RG:

Appeltans (zitvlak) ontbreekt en Matthias Jansen moet nog maanden revalidere­n na zijn operatie.

DE KERN: Ghijsens, Juressen, Ickmans, Janssens, Tuteleers, Meynen, Geenen, Bosmans, Acikgoz, Wielemans, Rosario, Beyens, Bilican, Polat, Peetermans, Claes. Dennis Geenen maakte samen met zijn broer Yannick de overstap van Pelt naar Leopoldsbu­rg. Kevin Clerckx maakte de omgekeerde beweging.

“Vorig seizoen viel wat tegen”, geeft Clerckx toe. “Aanvankeli­jk liep het goed maar daarna werd gekozen voor Mathei en kreeg ik minder speelgeleg­enheid. Toen bij Pelt de spits vertrok zag ik daar nieuwe kansen. Voor mij is dit een leuke opener.”

“Dat geldt ook voor mij”, vult Geenen aan. “Ik voetbalde één jaar bij Pelt maar omdat wij niet tot een akkoord kwamen, koos ik voor Leopoldsbu­rg. Dat ik nu voor het eerst samenspeel met mijn broer maakt het nog aantrekkel­ijker. Hij is overigens afhankelij­k van mij want hij heeft nog geen rijbewijs.”

 ?? Foto KH ?? Dennis Geenen (links) en Kevin Clerckx zijn klaar voor de seizoensta­rt.
Foto KH Dennis Geenen (links) en Kevin Clerckx zijn klaar voor de seizoensta­rt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium