Het Belang van Limburg

“Allebei erg ambitieus”

Dieter Kosten en Jo Geebelen zijn weer thuis

- Eddy STIENISSEN

Met Opglabbeek - Louwel krijgt de competitie in 3B een droomstart. Het is al jarenlang een erg geladen burenduel met dit seizoen toch een apart strikje: de intentieve­rklaring om te fusioneren.

Over dat plan om te fusioneren zwijgt men, vooral in het Louwelse kamp, in alle talen. Dan maar even aankloppen voor het louter sportieve bij twee monumenten: thuisspele­r Dieter Kosten en bezoeker Jo Geebelen. Twee nieuwkomer­s maar ook oude bekenden van het huis, want als jochies gestart bij hun huidige club. Pikant detail: in het dagelijkse leven is Dieter Kosten bij nv Intertradi­ng de ...baas van vertegenwo­ordiger Jo Geebelen. Twee handen op één buik dus in het beroepslev­en. Maar daar zal straks in hun rechtstree­kse duels niet veel van te merken zijn.

“Dat mag ook niet”, opent Dieter die via onder andere MVV, Bree, Neeroetere­n en RC Peer terug bij de Kabouters is beland. “Wij spelen allebei om te winnen. Dan telt sentiment niet. Dit duel is voor beide teams héél speciaal. Winst betekent dat je nog weken op een wolkje leeft. Dat is bij de competitie­start lekker meegenomen.” Jo Geebelen, die vroeger onder meer actief was bij KRC Genk, Berkenbos, Hasselt, Leopoldsbu­rg en recent nog Gruitrode, beaamt dat. “Als Opglabbeke­naar ging ik vroeger geregeld naar die derby kijken, maar ik had nooit gedacht dat het zo fel leefde”, lacht hij. “In de kleedkamer werd er deze week over niets anders gesproken. Lekker, want voor matchen op het scherp van de snee doe je het als voetballer.”

Duidelijke taal

Dat ze hoog mikken, steekt het duo niet onder stoelen of ban- ken. “In voetbal krijg je niets op bestelling maar met de transfers die wij gedaan hebben, kunnen we niet tevreden zijn met een bijrol”, meent Dieter Kosten. “Dit Opglabbeek is ambitieus. Het bestuur heeft de toon gezet, wij moeten het nu op het veld in resultaten omzetten. Met twee echte goalgetter­s in huis hebben we natuurlijk een aardig streepje voor.”

“Ik heb lang getwijfeld om naar Louwel terug te keren en er samen met mijn broer Frank te spelen”, pikt Jo Geebelen in. “Erg

Dieter KOSTEN jammer dus dat hij in extremis heeft afgehaakt. Nu ja, wij hebben een evenwaardi­ge kern van een achttienta­l spelers en we brengen leuk voetbal. We gaan ons zeker profileren. Om maar te zeggen dat zowel Opglabbeek als wij veel ambitie hebben.”

FC LIMBURG TERMIEN:

Eendracht heeft de 19-jarige doelman Bunyamin Emanet aangeslote­n als vervanger van de naar W-Beveren getransfer­eerde Gian Geladé. Emanet versierde vorig seizoen één keer een plek in de basis van Patro Eisden, waar hij de jeugdreeks­en doorliep.

Voor matchen op het scherp van de snee doe je het als voetballer

Jo GEEBELEN

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jo Geebelen (links) en Dieter Kosten: collega’s in het dagelijks leven, zaterdagav­ond tegenstand­ers.
FOTO DICK DEMEY Jo Geebelen (links) en Dieter Kosten: collega’s in het dagelijks leven, zaterdagav­ond tegenstand­ers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium