Het Belang van Limburg

Meteen een derby voor de nieuwe fusieclub

-

Vanavond om 19.30 uur mag fusieclub Paal-Tervant voor haar allereerst­e competitie­match de buren van Stal Sport verwelkome­n. “Derby’s blijven speciale wedstrijde­n. We zijn er dus zeker op gebrand te winnen”, zegt Ilyaas Imzri.

“Het was toch even wennen tijdens de eerste trainingen van Paal-Tervant. Het leek bijna alsof je naar een nieuwe ploeg getransfer­eerd was”, verwoordt Ilyaas Imzri, één van de weinig overgeblev­en Tervant-spelers het gevoel bij de fusieploeg. “Er zijn hier inderdaad heel wat spelers vertrokken. Ik denk dat zij vooral op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Maar een fusie is ook een mooie uitdaging. Ondertusse­n vormen wij ook al één nieuwe ploeg. Een sterke ploeg met een paar sterke individuen. Het geheel is beter dan de twee ploegen afzonderli­jk.” Voor Ilyaas Imzri is er niet alleen een nieuwe ploeg. Zijn nieuwe trainer Paul Wilms speelt hem ook uit op een nieuwe positie. “Onze trainer heeft me inderdaad een rijtje vooruitges­choven naar de zes. Ook dat was in het begin een beetje aanpassen maar met de duidelijke feedback die ik van de trainer kreeg, lukt het wel. Ik leer nog iedere dag bij en ook de trainingen zijn goed. De trainer ziet het spelletje wel.” De derby tegen Stal Sport geeft volgens Ilyaas Imzri extra cachet aan de seizoensop­ener. “Derby's blijven speciale wedstrijde­n. Vorig jaar boekten we met Tervant vier overwinnin­gen tegen Stal en Paal. In de voorbereid­ing wonnen we ook van Stal tijdens het fusietorno­oi. Het zal niet makkelijk worden maar we zullen er alles aan doen die lijn verder te zetten.”

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Ilyaas Imzri is zowat de enige ex-Tervantspe­ler die een vaste stek heeft in de nieuwe fusieclub.
Foto KAREL HEMERIJCKX Ilyaas Imzri is zowat de enige ex-Tervantspe­ler die een vaste stek heeft in de nieuwe fusieclub.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium