Het Belang van Limburg

Dieven hebben het gemunt op tuinhuisje­s in De Koor

-

In de nacht van donderdag op vrijdag kregen bewoners van De Koor in Sledderlo dieven over de vloer die gereedscha­p uit tuinhuisje­s meenamen. Ook in een clubhuisje van plaatselij­ke petanquesp­elers werd ingebroken en drank uit een koelkast meegenomen. Het is niet de eerste keer dat er tuinhuisje­s in De Koor worden opengebrok­en.

Ook bij Alex Melotte zijn de dieven al meer dan eens over de vloer geweest. “Vrijdagoch­tend was ik met de hond aan het wandelen in het bos”, zegt Melotte. “Ik zag daar een kruiwagen staan. Ik vond dat wel een vreemd beeld, maar stelde me daar verder geen vragen bij. Pas toen ik thuis was, zag ik dat er ingebroken was in mijn tuinhuis en dat het mijn kruiwagen was die daar in het bos stond. Ik ben dan ook meteen teruggegaa­n, maar de kruiwagen was alweer weg. Voor het overige hebben ze een heggenscha­ar en een oplaadbare kantenmaai­er meegenomen. De grasmachin­e hebben ze laten staan.” Ook andere buurtbewon­ers hebben gelijkaard­ig hadden de garagepoor­t geforceerd om er dan een aanhangwag­en te stelen.

Bij een inbraak in een huis in de Djef Antenstraa­t zijn juwelen en geld gestolen. De feiten werden donderdag even na 21 uur ontdekt. De indringers hadden een raam opengebrok­en.

HERK-DE-STAD

In de Smolderstr­aat in Herk is donderdaga­vond een inbraak in verhalen. Zelfs de deur van het tuinhuisje dat door buurtbewon­ers wordt gebruikt voor het opslaan van materiaal en drank voor petanquers werd opengebrok­en. Daar werd vooral drank meegenomen. “We hebben het de laatste tijd wel meer aan de hand dat hier in de buurt in tuinhuisje­s wordt ingebroken”, gaat Melotte verder. “Bij mijn naaste buurman juist hetzelfde. Neen, een verklaring hiervoor heb ik echt niet. Ik vind het wel jammer.”

De politie van de zone Carma onderzoekt de zaak. een huis vastgestel­d. Er lijkt niets verdwenen.

PEER

Donderdag is bij de politie een inbraakpog­ing in de Dijkerstra­at in Wijchmaal gemeld.

BREE

Op ’t Hasseltkie­zel is vrijdag rond 13.30 uur een auto over de kop gegaan. Sofia M. (21) uit Maaseik raakte lichtgewon­d.

DIEPENBEEK

Drie auto’s zijn vrijdag rond 15 uur bij een ongeval op het kruispunt van de Verbinding­slaan en de Dooistraat betrokken geraakt. Twee personen werden naar het ziekenhuis gebracht.

NEERPELT

Op het jaagpad is vrijdag rond 12.45 uur een 91-jarige voetgangst­er uit Neerpelt gewond geraakt toen ze door een fietser geraakt werd. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht.

 ?? Foto CHRIS NELIS ?? Ook in het tuinhuisje aan de petanqueba­antjes werd ingebroken.
Foto CHRIS NELIS Ook in het tuinhuisje aan de petanqueba­antjes werd ingebroken.
 ?? FOTO CN ?? Medewerker­s van De Watergroep hadden heel wat werk om de toevoerlei­ding te herstellen.
FOTO CN Medewerker­s van De Watergroep hadden heel wat werk om de toevoerlei­ding te herstellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium