Het Belang van Limburg

“Dit had zo veel erger kunnen aflopen” Dakwerker zwaargewon­d na val van 8 meter

- Eddy VANDOREN

Dakwerker Eddy Coenegrach­ts (51) is zwaargewon­d geraakt na een val van maar liefst 8 meter door het dak van een bedrijfsha­l in Millen (Riemst). De man trapte door een golfplaat en viel op de betonnen vloer. “Vermoedeli­jk heeft hij meerdere gebroken ribben en wellicht ook een doorboorde long”, zegt broer en collega Jos Coenegrach­ts. “Maar dit had zo veel erger kunnen zijn.”

Eddy Coenegrach­ts van VOF Dakwerken Coenegrach­ts uit Millen had heel de dag gewerkt aan de vervanging van een aantal oude plastieken golfplaten op het dak van zijn buurman, steenzager Robert Jackers. Rond 16.15 uur zat het werk erop, maar net toen liep het mis. Toen hij van het dak wilde kruipen, trapte hij door een oude golfplaat van eterniet. Hij viel 8 meter naar beneden en stortte neer op de betonnen vloer. “Medewerker­s van het bedrijf die getuige waren van het ongeval hebben meteen de hulpdienst­en verwittigd”, vertellen Jos (60) en Peter Coenegrach­ts (36), respectiev­elijk broer en neef van Eddy Coenegrach­ts. De twee werken samen met het slachtoffe­r bij het familiebed­rijf. “De ambulance en mug waren vrij snel ter plaatse en hebben hem de eerste zorgen toegediend”, vertelt Robert Jackers (82).

Het slachtoffe­r raakte zwaargewon­d bij de val, maar verloor nooit het bewustzijn. “Vermoedeli­jk heeft hij meerdere gebroken ribben en wellicht ook een doorboorde long, maar dat moet verder onderzoek uitmaken”, zegt broer Jos. “En gelukkig is hij niet op de stapel paletten gevallen”, meent Robert Jackers, “want dan waren de gevolgen wellicht heel wat erger.”

Na de eerste medische verzorging werd Eddy Coenegrach­ts naar het Jessa Ziekenhuis in Hasselt overgebrac­ht.

 ??  ??
 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Een mug en een ziekenwage­n waren snel ter plaatse.
Foto TOM PALMAERS Een mug en een ziekenwage­n waren snel ter plaatse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium